Μια απίστευτη, για τα ελληνικά χρονικά, ληστεία σημειώθηκε σε σχολείο της Γκράβας. Συγκεκριμένα, άφωνος έμεινε ιδιοκτήτης κυλικείου που βρίσκεται στο σχολικό συγκρότημα, όταν το πρωί που πήγε να ανοίξει το κυλικείο του είδε ότι άγνωστοι είχαν γκρεμίσει ολόκληρο τοίχο. Και αν κάποιοι σπεύσουν να εικάσουν ότι «αυτά συμβαίνουν στις καταλήψεις», να σημειώσουμε πως το σχολείο δεν τελούσε υπό κατάληψη αλλά λειτουργούσε κανονικά.

Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το Open TV, οι άγνωστοι δράστες προκειμένου να εισβάλουν και να ληστέψουν το κυλικείο όχι μόνο παραβίασαν την πόρτα αλλά έσπασαν κάγκελα, ενώ γκρέμισαν και τον τοίχο. Η ληστεία έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας, όμως κανείς από τους γείτονες δεν φαίνεται να άκουσε το παραμικρό.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η λεία των ληστών ήταν μόλις λίγα ευρώ (ούτε 100 ευρώ όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης), ενώ οι ληστές αφαίρεσαν επίσης τα τρόφιμα, τα αναψυκτικά, τους χυμούς, αλλά και τον πυροσβεστήρα. Ο ιδιοκτήτης ανέφερε με βεβαιότητα ότι πίσω από τη ληστεία βρίσκονται εξωσχολικοί.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του κυλικείου που μίλησε στο Open, τα πέντε χρόνια που το έχει δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι αντίστοιχο. «Το σοκ ήταν τεράστιο. Να έρχεσαι Δευτέρα πρωί να ανοίξεις το κυλικείο, να κάνεις τη δουλειά σου και να αντικρίζεις αυτό το θέαμα. Λες και έχεις καμιά τράπεζα», είπε χαρακτηριστικά ο Λεωνίδας Βλάχος. Αυτός ήταν που αποκάλυψε και τη λεία των δραστών: πήραν τα ψιλά του ταμείου, τα φαγώσιμα, τον καφέ, ακόμα και τον μαρκαδόρο για τα πλαστά χρήματα. Φεύγοντας, πήραν μαζί τους και τον πυροσβεστήρα.

Έσπευσε να τονίσει πως το σχολείο, τόσο η διεύθυνσή του όσο και ο υπεύθυνος λειτουργίας του κυλικείου έδειξαν άμεσα ενδιαφέρον για το περιστατικό. Σημειώνεται πως παρόμοιες ληστείες έχουμε δει κατά καιρούς σε τραπεζικά καταστήματα, σε κοσμηματοπωλεία και γενικότερα σε καταστήματα με ακριβά εμπορεύματα. Ωστόσο, πρώτη φορά άγνωστοι αποφάσισαν να ρίξουν ολόκληρο τοίχο για κλέψουν αναψυκτικά και τοστ…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις