Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από την περιοχή του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο, ύστερα από τη μεγάλη φωτιά που κατέκαψε μεγάλες δασικές εκτάσεις στο νησί. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κάηκαν πάνω από 1.500 στρέμματα. Drone πέταξε πάνω από τα καμένα και κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες:

Όπως είπε στο MEGA ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Γιώργος Στασινόπουλος «ευτυχώς στην περιοχή κοντά στο Ναυάγιο δεν υπάρχουν σπίτια».

Η πυρκαγιά ξέσπασε την Κυριακή και τέθηκε υπό έλεγχο από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που είχαν σπεύσει στο σημείο χθες, Δευτέρα. Η φωτιά εκδηλώθηκε έξω από το χωριό Βολίμες και με την αλλαγή του ανέμου κατευθύνθηκε προς τη διάσημη παραλία. Να σημειωθεί ότι στην περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά βρέθηκε και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης και ο διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Π.Υ., Δυτ. Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Πελ/νήσου Γιάννης Πετρούτσος για τον συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Αρχικά, επιχείρησαν 51 πυροσβέστες, με 2 ομάδες αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα 6 Α/Φ και 2 Ε/Π, ενώ επίσης υπήρξε και συνδρομή από 5 υδροφόρες που εστάλησαν στο μέτωπο με εντολή της Πολιτικής Προστασίας. Ρίψεις νερού πραγματοποίησαν οκτώ εναέρια μέσα.

“Περιμένουμε την αυτοψία και την έρευνα του Ανακριτικού για τα αίτια την πυρκαγιάς”

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και έκανε λόγο «για μια πολύ δύσκολή πυρκαγιά, που θα μπορούσε να στοιχίσει εκτός από κατοικίες και ανθρώπινες ζωές».

Ερωτηθείς για τα αίτια της μεγάλης αυτής καταστροφής δεν έκρυψε τον προβληματισμό του «για ένα μέτωπο που ξεκίνησε σε κοντινή απόσταση από το δρόμο και υπό συνθήκες δυνατών ανέμων που κατά περίπτωση έφταναν και τα 8 μποφόρ», ενώ στην συνέχεια τόνισε ότι «οι δυνατοί και ασταθείς ως προς την κατεύθυνση άνεμοι, η πυκνή βλάστηση, η αδύνατη σε πολλές περιπτώσεις πρόσβαση των πυροσβεστών έκανε την επιχείρηση εξαιρετικά δύσκολη, αναμένουμε την αυτοψία και την έρευνα του Ανακριτικού».

Τέλος, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στ. Κολοκούρης δήλωσε: «Ήρθα στη Ζάκυνθο γιατί κατάλαβα πως πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά που θα μπορούσε να απειλήσει ανθρώπινες ζωές, αλλά και κατοικίες. Όταν ακούμε για τη Ζάκυνθο έχουμε πάντα μια μεγάλη ευαισθησία».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις