Η πρόεδρος της Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Μαρία Λεπενιώτη, ανακοίνωσε την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου κρίνοντας ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Ένοχοι για διεύθυνση και οργάνωση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Γερμενής, Παναγιώταρος, Παππάς και Ματθαιόπουλος. Αναμένεται να οδηγηθούν στη φυλακή.

Ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι Αγγος, Αποστόλου, Καζατζόγλου, Καλαρίτης, Μιχάλαρος, Μπαρέκας, Παπαβασιλείου, Παπαδόπουλος, Πόπορη, Ρουπακιάς, Σιατούνης, ΣΚάλκος, Στεριόπουλος, Στρατος, Τσακανίκας, Τσιόρβας, Τσαλίκης, Χατζηδάκης, Χρυσαφίτης.

Ένοχος κρίθηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα. Επίσης για τη δολοφονία Φύσσα ένοχοι κρίθηκαν: Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης (Επικεφαλής τοπικής), Ιωάννης Καζατζόγλου, Ιωάννης Αγγος, Αναστάσιος Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Σκάλκος, Γεώργιος Σταμπέλος, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας, Αριστοτέλης Χρυσαφίτης, Σαντοριναίος και Τσακανίκας αθώοι λόγω αμφιβολιών.

Ο Flash.gr μέσα κι έξω από το Εφετείο λεπτό προς λεπτό

12:50 Πορεία Σωματείων, Συνδικάτων και μαζικών φορέων, πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή προς τη Βουλή. Στην «κεφαλή» της πορείας βρίσκεται πανό του ΠΑΜΕ, με το σύνθημα «Ο λαός απαιτεί οι ναζί στη φυλακή».

12: 40 Καμία εστία έντασης αυτήν τη στιγμή, ωστόσο η Αλεξάνδρας παραμένει κλειστή για καθαρισμό, ενώ στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της ΕΛ.ΑΣ.. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές.

12: 15 Αποπνικτική η ατμόσφαιρα. Ήρεμη η κατάσταση. Τουλάχιστον 15.000 πολίτες συμμετείχαν στη σημερινή κινητοποίηση έξω από το Εφετείο σύμφωνα με την ΕΡΤ.

11:50 Επεισόδια με χρήση δακρυγόνων από την Αστυνομία στη γωνία Λουκάρεως και Αλεξάνδρας. Οι αύρες της Αστυνομίας  ρίχνουν νερό στον κόσμο.

11. 49 «Νικήσαμε. Ο Παύλος τα κατάφερε» οι κραυγές της Μάγδας Φύσσα  στο άκουσμα πως οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων κρίθηκαν ένοχοι της χρυσής αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

11:47 Πανηγυρισμοί και χειροκροτήματα από τη λαοθάλασσα των συγκεντρωμένων στο άκουσμα της απόφασης ότι όλα τα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής που είναι ένοχοι για ένταξη και και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

11: 46 Ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση Μιχαλολιάκος Λαγός Κασιδιάρης Ματθαιόπουλος Γερμενής

11.45 Απλή και όχι διακεκριμένη οπλοφορία σε Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Γερμενή, Λαγός. Ένοχος για πυρομαχικά ο Παπάς.

11:44 Ένοχη κρίθηκε για ψευδορκία η σύζυγος του δολοφόνου του Φύσσα, Ρουπακιά, η Μαργαρίτα Μικελάτος.

11: 40 Για την υπόθεση της επίθεσης στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ η έδρα απεφάνθη ότι η κατηγορία πρέπει να μετατραπεί από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, όπου κρίνει ενόχους τους συμμετέχοντες Αντωνακόπουλο, Καστρινό, Πανταζή και Χατζιδάκις.

11:37 Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες. ένοχοι και οι πέντε κατηγορούμενοι Αγορογιάννης, Ευγενικός, Μαριάς, Πανταζής, Παπαδόπουλος.

11:30 Ένοχος για όλες τις κατηγορίες ο Γιώργος Ρουπακιάς. Ένοχοι όλοι πλην δύ για συνέργεια στη δολοφονία του Φύσσα

11:25 Εκφωνούνται τα ονόματα των κατηγορουμένων

11:20 Μόλις μπήκε η έδρα στο δικαστήριο. Με την ηχηρή απουσία των περισσότερων κατηγορούμενων ξεκινά η ανακοίνωση της απόφασης.

11:18 «Σήμερα ελπίζουμε να καταδικαστούν τα αυγά του φιδιού. Εάν καταδικαστούν θα γιορτάσουμε μόνο για πέντε λεπτά. Από το έκτο λεπτό θα αρχίσουμε τον αγώνα για να ξεριζωθούν οι δηλητηριώδεις ιδέες τους, που αυτές δυστυχώς δεν έχουν καταδικαστεί, έχουν εμποτίσει το κυβερνητικό αφήγημα, το κυρίαρχο αφήγημα ακόμα και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, το αφήγημα το ξενοφοβικό, το εθνικιστικό», δήλωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, προσερχόμενος στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο.

11:15 Μεταξύ των διαδηλωτών κι ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος ήθελε να μπει στην αίθουσα, αλλά δεν του επετράπη η είσοδος, καθώς δεν ήταν στη λίστα.

11:12 «Γίναμε οι ίδιοι μάρτυρες της εγκληματικής δράσης των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής» δήλωσε ο Σ.Πουλικογιάννης, πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής

11:08 Ξαφνικά η αύρα Αίαντας ανέβηκε τη Λουκάρεως και έφτασε στη συμβολή με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

11:06 Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση ήδη στην περιοχή βρίσκονται περί τους 10.000 πολίτες. Μικροεντάσεις σημειώνονται στα μπλοκ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ χωρίς κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα σύμφωνα με την ΕΡΤ.

10: 58 «Στη συνείδηση του λαού είναι εγκληματική οργάνωση και θα πάει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Δηλητηρίασαν την κοινωνία με μίσος και διχασμό. Ελπίζουμε η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν είναι αθώοι και στη συνείδηση του ελληνικού λαού έχουν καταδικαστεί», δήλωσε μεταξύ άλλων προσερχόμενος στο Εφετείο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

10: 47 «Δε θέλουμε τους ναζιστές ούτε στη βουλή, ούτε έξω στη κοινωνία μας» δήλωσε στον flash.gr  ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Πέτρος Κόκκαλης.

10:45 Πριν από λίγο ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μπήκε στη δικαστική αίθουσα, ενώ στον προαύλιο χώρο του Εφετείου βρίσκεται και η Μπέτυ Μπαζιάνα.

10: 39 Στο Εφετείο οι Αιγύπτιοι ψαράδες που δέχθηκαν άγρια επίθεση στο Πέραμα τον Ιούνη του 2012.

10: 35 Η Μάγδα Φύσσα εισήλθε στη δικαστική αίθουσα συνοδευόμενη από την κόρη της. Μία κοπέλα από το κοινό της έδωσε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο. Στην είσοδο του δικαστηρίου έγινε δεκτή από συγγενείς της. Η μάσκα προστασίας που φοράει έχει κεντημένο το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Παύλου.

10: 27 «Είμαστε εδώ, γιατί δεν εφησυχάζουμε. Αναμένουμε, η απόφαση του δικαστηρίου να βγει με οδηγό την αλήθεια, μια αλήθεια που αποδείχθηκε με πλήθος στοιχείων καθ’ όλη αυτή τη μακρόχρονη ακροαματική διαδικασία της δίκης, η οποία δυστυχώς καθυστέρησε με ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων» δήλωσε προσερχόμενο στο Εφετείο ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

10: 23 Στο Εφετείο προσήλθε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά η οποία στις δηλώσεις της τόνισε ότι «η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση με τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Τα θύματα και η δημοκρατία ζητούν δικαίωση».

10: 15 Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση κανένα στέλεχος της Χρυσής Αυγής δεν έχει μεταβεί στο Εφετείο όπου μέχρι τώρα έχουν προσέλθει μόλις 9 από τους 68 κατηγορουμένους.

10:12 Δήλωση του Κρίτωνα Αρσένη, βουλευτή του Μέρα 25 στον flash.gr

10: 11 Δήλωση του Μιχάλη Κριθαρίδη εκπροσώπου Τύπου Μέρα 25 στον flash.gr

10: 05  Δήλωση του Κώστα Ζαχαριάδη, Τομεάρχη Εσωτερικών ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στον flash.gr:  «Οι εγκληματίες ναζί να μπούνε στη φυλακή, ο φασισμός να πάει στο περιθώριο της κοινωνίας και όλες οι αιτίες, οι οικονομικές και κοινωνικές που τον τρέφουν, να περιθωριοποιηθούν και να πάθουν πολιτική ασφυξία».

10:02 Από τα μεγάφωνα ακούγονται αντιφασιστικά τραγούδια με τη φωνή της Μαρίας Δημητριάδη. Στο μπλοκ της εργατικής αλληλεγγύης πρωτοστατεί ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής Θανάσης Καμπαγιάννης που εκπροσωπεί τους αιγύπτιους αλιεργάτες.

10:02 Στο Εφετείο έφτασε αντιπροσωπεία της ΝΔ, αποτελούμενη από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Στεργίου, τον γενικό διευθυντή του κόμματος Γιάννη Μπρατάκο, τον εκπρόσωπο Τύπου Τάσο Γαϊτάνη και τον επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη.

10:00 Στην αίθουσα μπήκαν πριν από λίγο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νικος Βουτσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιαννης Μπαλάφας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης.

09:56 Μήνυμα του επικεφαλής του Εργατικού κόμματος της Βρετανίας, Τζέρεμι Κόρμπιν: «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε εκείνους που πολεμούν τη Χρυσή Αυγή, τον φασισμό και την ακροδεξιά στην Ελλάδα».

09:50 Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη αντιφασιστική πορεία που καταλήγει μπροστά στο εφετείο

09:30 Έξω από το Εφετείο έχει στηθεί πόντιουμ για δηλώσεις. Κεντρικό σύνθημα του πλήθους που έχει συγκεντρωθεί: «Δεν είναι αθώοι, οι Ναζί στη φυλακή»

09: 20 Δόθηκε εντολή «βάζουμε κράνη και κινούμαστε». Η ενημέρωση από την Τροχαία είναι ότι η λεωφόρος Αλεξάνδρας έχει κλείσει και στα δύο ρεύματα.

09:10 Ο κόσμος έξω από το Εφετείο έχει αρχίσει να πυκνώνει. Καταφθάνουν μαζικά μπλοκ διαφόρων συλλογικοτήτων και οργανώσεων.

08:40

Έχουν αρχίσει να μπαίνουν σταδιακά δημοσιογράφοι και δικηγόροι. Προηγουμένως η αίθουσα ελέγχθηκε από ειδικά σκυλιά της αστυνομίας. Οι διαδηλωτές περιορίζονται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Απόφαση Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Flash.gr στο Εφετείο – Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις [vid & pics]

08:30

Η Μάγδα Φύσσα έφτασε στο Εφετείο. Ανεβαίνει τα σκαλιά ωστόσο δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση.

 08:20

Οι δρόμοι γύρω από το Εφετείο της Αθήνας έχουν κλείσει. Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται γύρω από το κτίριο. Από τις 7 το πρωί έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος.

Διαβάστε: Δίκη Χρυσής Αυγής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο – Οι εναλλακτικές διαδρομές – Όλες οι συγκεντρώσεις

Διαβάστε: Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα της αλήθειας και της Δημοκρατίας 

08:10

Οι κλούβες φτάνουν μέχρι το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Περικλείουν όλο το τετράγωνο του Εφετείου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις