Με βαθιά ικανοποίηση υποδέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την ετυμηγορία του Δικαστηρίου για τη υπόθεση της Χρυσής Αυγής. «Η σημερινή ημέρα περνάει στην Ιστορία της χώρας ως μια ημέρα νίκης για το Κράτος Δικαίου, ως μια ημέρα νίκης για τη Δικαιοσύνη και, τελικά, ως μια ημέρα νίκης για την ίδια τη Δημοκρατία» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την ιστορική καταδικαστική απόφαση για τα μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, αλλά και τους χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο που συγκεντρώθηκαν προκειμένου να φωνάξουν υπέρ της νίκης της Δημοκρατίας. «Το πλατύ δημοκρατικό ρεύμα που σχηματίστηκε σήμερα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας μαζί με τους χιλιάδες ακόμα πολίτες που δεν μπόρεσαν να έρθουν, αποτελεί τον πραγματικό προστατευτικό κλοιό της Δημοκρατίας απέναντι στον φασισμό» υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και καταλήγει: «Πλέον είναι ευθύνη όλων να μην επιτραπεί ξανά στο φίδι του ναζισμού να μολύνει την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα».

Ιστορική απόφαση του δικαστηρίου αφού η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση. Ένοχα κρίθηκαν και τα 18 πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, σε μια ιστορική απόφαση του δικαστηρίου με πρόεδρο την Μαρία Λεπενιώτη. Εξ αυτών οι επτά κρίθηκαν ένοχοι όχι μόνο για συμμετοχή αλλά για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σε χειροκροτήματα ξέσπασε το ακροατήριο ενώ αντίστοιχο κλίμα επικρατούσε και έξω από το Εφετείο. Νωρίτερα έγινε γνωστό ένοχος κρίθηκε για όλες τις κατηγορίες ο Γιώργος Ρουπακιάς, παράλληλα κρίθηκαν ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι στη συγκεκριμένη υπόθεση πλην δύο για συνέργεια στη δολοφονία του Φύσσα.

Με δάκρυα στα μάτια και με τα χέρια υψωμένα στον ουρανό, η Μάγδα Φύσσα φώναξε μετά την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή: «Παύλο μου, νικήσαμε. Δικαιωθήκαμε!». Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση της μητέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και τα στελέχη της, ανάμεσά τους και ο αρχηγός, Νίκος Μιχαλολιάκος, κρίθηκαν ένοχα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις