Ήταν Αύγουστος του 1994, όταν ο Βασίλης Δοσούλας, σε ηλικία 10 ετών, ακρωτηριάστηκε στα δύο πόδια του, στο ατύχημα που είχε στο Τολό και συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ο μικρός Βασίλης Δοσούλας είχε πάει για ψάρεμα με τον πατέρα και τον θείο του. Ενώ ψάρευαν με βάρκα ανοιχτά στο Τολό, ένα ιπτάμενο δελφίνι κινήθηκε κατά πάνω τους και οι έλικες του υδροπτέρυγου ακρωτηρίασαν τα δύο πόδια και το δεξί χέρι του 10χρονου τότε Βασίλη, το οποίο οι γιατροί κατάφεραν να “συγκολλήσουν” στο ΚΑΤ, λίγες ώρες μετά.

Σήμερα, 26 χρόνια μετά, ετοιμάζει το πρώτο του βιβλίο, γράφοντας όσα βίωσε στο ατύχημα, αξιοποιώντας και τα ημερολόγια του πατέρα του.

«Έχω ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες να καταγράφω ό,τι θυμάμαι από εκείνη την ημέρα που άλλαξε τη ζωή μου. Έχω και τα ημερολόγια του πατέρα μου, από όπου θα πάρω πολλά στοιχεία», ανέφερε στο ένθετο “Secret” της εφημερίδας “Παραπολιτικά”.

Ο Βασίλης Δοσούλας το 1994

Ο ίδιος εξηγεί πώς αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτό το εγχείρημα: «Πιστεύω ότι με αυτό το βιβλίο ίσως μπορέσω να βοηθήσω κάποιον κόσμο που μπορεί να έχει περάσει κάτι αντίστοιχο, καθώς έχουμε πάρα πολλούς ακρωτηριασμούς. Καταλαβαίνω ότι πολλοί ίσως διστάζουν να με πάρουν τηλέφωνο ή δεν έχουν τη δυνατότητα, οπότε μέσω του βιβλίου θα μάθουν τα πάντα για μένα και όσα πέρασα όλα αυτά τα χρόνια».

Παράλληλα, ο Βασίλης Δοσούλας ασχολείται με την ένδυση, βοηθώντας την αδελφή του, Μαργαρίτα, που είναι σχεδιάστρια ρούχων, ενώ ο ίδιος φτιάχνει δερμάτινες τσάντες. Δυστυχώς, όμως, λόγω των εξελίξεων με τον κορονοϊό, έχει παγώσει η παραγωγή. «Δυστυχώς, με τα νέα μέτρα, δεν υπάρχει η δυνατότητα, τουλάχιστον αυτή την περίοδο, να στηθεί μια σωστή επιχείρηση και προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε στις καταστάσεις που βιώνουμε», δηλώνει.

Όσο για την προσωπική του ζωή, αποκαλύπτει: «Είμαι ελεύθερος. Εννοείται ότι θα ήθελα μελλοντικά να κάνω τη δική μου οικογένεια, αλλά, προς το παρόν, είμαι σε φάση δημιουργική».

Δείτε όσα είχε εξομολογηθεί στην εκπομπή «Μετά τα μεσάνυχτα», 2019

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις