Σχεδόν τετρακόσιοι μετανάστες, που παραμένουν στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας, κάνουν απεργία πείνας από τις 12 Οκτωβρίου 2020, διαμαρτυρόμενοι για την δεκαοκτάμηνη κράτηση τους, επειδή δεν είχαν χαρτιά. Σύμφωνα με την καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, υπάρχουν ακόμη και περιπτώσεις ανθρώπων παντρεμένων με παιδιά στην Ελλάδα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την απειλή της απέλασης στο Πακιστάν, μετά από 20 χρόνια παραμονής εδώ. Όπως αναφέρουν «τους κοροϊδεύουν ότι θα αφεθούν ελεύθεροι με την ολοκλήρωση της 18μηνης κράτησης ενώ προχωρούν σε απέλαση στο Πακιστάν».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Η ρατσιστική αθλιότητα της κακομεταχείρισης δεν έχει τέλος στην Αμυγδαλέζα. Χρειάζεται απύθμενο θράσος και υποκρισία να διεκδικεί η κυβέρνηση τις δάφνες του αντιφασισμού για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ενώ ασκεί μια απάνθρωπη ρατσιστική πολιτική από τις Αμυγδαλέζες μέχρι τις Μόριες. Τι είδους “αντιφασισμός” είναι αυτός που τσουβαλιάζει τους πρόσφυγες της Μόρια στη νέα δομή κολαστήριο στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ και ίδια ώρα κλείνει δομές φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, όπως το ΠΙΚΠΑ και τη δημοτική δομή στο Καρά Τεπέ; Μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση είναι ώρα να βάλουμε τέλος στο ρατσισμό των φυλακίσεων μεταναστών χωρίς χαρτιά στις Αμυγδαλέζες. Να ξηλώσουμε την πολιτική του ρατσισμού που την έθρεψε, κλείνοντας τώρα όλες τις Μόριες και τις Αμυγδαλέζες, δίνοντας χαρτιά, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Καλούμε σε στήριξη του Διήμερου της ΚΕΕΡΦΑ ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό στις 17 και 18 Οκτώβρη. Στις 17 Οκτώβρη η ΚΕΕΡΦΑ θα βρεθεί μαζί με αλληλέγγυους, συνδικαλιστές και αντιρατσιστές/τριες έξω από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Σχιστό 12μεσ, στην Ελευσίνα 1.30μμ, στη Μαλακάσα 2μμ και στον Ελαιώνα 5μμ για να απαιτήσουμε: Κλείστε τα στρατόπεδα – ανοίξτε τις πόλεις! Και την επόμενη μέρα, στις 18 Οκτώβρη, στο θέατρο Τριανόν στις 3 μμ, θα συζητήσουμε όλες και όλοι πώς συνεχίζουμε μετά την απόφαση για την δίκη της Χρυσής Αυγή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις