Με σκληρές δηλώσεις απαντούν στην πρόταση της εισαγγελέως για ούτε μία ημέρα στη φυλακή οι πρωτοστάτες της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης, οι συνηγόροι Πολιτικής Αγωγής.

«Πρόταση-όνειδος για την Εισαγγελία της χώρας» την χαρακτηρίζει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης, τονίζοντας ότι η εισαγγελέας «δικαίωσε τον τίτλο της, ως “εισαγγελέας υπεράσπισης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης”».

Η Αδαμαντία Οικονόμου δικαιολόγησε την πρότασή της λέγοντας ότι είναι γνωστή η διαμονή τους, ότι τήρησαν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί και ότι οι περισσότεροι είχαν λευκό ποινικό μητρώο».

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη φασιστική απειλή 

Η ΚΕΕΡΦΑ κάνει λόγο για «δώρο στους νεοναζί». Η εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου Αδαμαντία Οικονόμου επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τον κόσμο που της καταλογίζει ότι είναι “εισαγγελέας υπεράσπισης” της Χρυσής Αυγής, ακόμη και τώρα που έχει καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση.

Η πρόταση της να επιβληθεί φυλάκιση μόνο στον Ρουπακιά και να ανασταλούν όλες οι ποινές των καταδικασμένων νεοναζί της Χρυσής Αυγής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, δηλαδή του επταμελούς διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης, όσων συμμετείχαν σε αυτήν και όσων έδρασαν με τα τάγματα εφόδου, είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο.

Είναι η στιγμή το δικαστήριο να αποφασίσει ότι δεν ακυρώνει τον εαυτό του, την ίδια την διαδικασία που το οδήγησε στην ιστορική απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση. Η ατιμωρησία των ναζί ως αποτέλεσμα της διαχρονικής ασυλίας που απολάμβαναν από τους κρατικούς μηχανισμούς, την Αστυνομία και τα δικαστήρια πρέπει να πάρει οριστικό τέλος, με τη φυλάκιση της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και όσων διέπραξαν τα αποτρόπαια εγκλήματα που ήρθαν στο φως στη δίκη. Επιτέλους οι ναζί στη φυλακή!»

Aνακοίνωση νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

H νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι: «Η πρόταση καθ’ αυτή, όπως και η ίδια η Εισαγγελέας, αμαυρώνουν την δικαστική εξουσία και ναρκοθετούν την Δημοκρατία. Η πρόταση αποτελεί μνημείο χυδαιότητας απέναντι στα εκατοντάδες θύματα της ΧΑ, καθώς αναμασά όλα τα νομικά και τα πολιτικά επιχειρήματα των χρυσαυγιτών.
Τους ναζί όπως και την Εισαγγελέα που όχι απλά ξεπλένει, αλλά αθωώνει τους ναζί, θα τους καταπιούν οι αντιφασιστικοί αγώνες για Δημοκρατία».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις