Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές μετά τον εντοπισμό οκτώ νέων κρουσμάτων σε εργοστάσιο στη Χαλκίδα.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας Ινδός, ο οποίος εργαζόταν στην συγκεκριμένη επιχείρηση εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό, ενώ από ιχνηλάτηση βρέθηκαν συμπατριώτες του, επίσης θετικοί στον ιό.

Σύμφωνα με το evima, πραγματοποιούνται αυτή την ώρα τεστ από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο χώρο του εργοστασίου. Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 70 δείγματα. Άρα μετά και στα τέσσερα κρούσματα που ανακοίνωσε επίσημα σήμερα  ο ΕΟΔΥ έρχονται να προστεθούν και τα 8 που εντοπίστηκαν σε εργοστάσιο στην περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων.

Νωρίτερα σήμερα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ανακοίνωσε 667 κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού, με τέσσερα εξ αυτών στην Π.Ε. Στερεάς Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται επίσης, πως 18 εργαζόμενοι σε εκκοκιστήριο στη Λιβαδειά βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, και σύμφωνα με το STAR Κεντρικής Ελλάδας, πρόκειται για επαφές άλλου κρούσματος και εντοπίστηκαν μετά από ιχνηλάτηση και τεστ που έγινε τις προηγούμενες ημέρες. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η ιχνηλάτηση επιβεβαιωμένου κρούσματος από άλλο εργοστάσιο, αποκάλυψε άλλους 18 ασθενείς covid-19, χτυπώντας καμπανάκι στις υγειονομικές υπηρεσίες.

Η ιχνηλάτηση των επαφών των νέων κρουσμάτων έχει ξεκινήσει, ωστόσο η διαδικασία δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς φαίνεται ότι ο κύκλος των επαφών είναι μεγάλος. Μάλιστα, εκτός από φίλους και συγγενείς, υπάρχουν και πολλοί παραγωγοί που ήρθαν σε επαφή με τους υπαλλήλους της συγκεκριμένης επιχείρησης. Μάλιστα, όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της COVID-19 έχουν μπει σε καραντίνα, με τις αρμόδιες αρχές να αναζητούν τις επαφές τους.

Εκτάκτως απόψε, έγινε στο Μαξίμου η προγραμματισμένη, για αύριο, σύσκεψη του πρωθυπουργού με τα συναρμόδια κυβερνητικά στελέχη και τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, μετά την έκρηξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Με δεδομένα ότι ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται αύριο στην Κύπρο και ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται σε σχέση με τη διασπορά της πανδημίας είναι πιεστική, αποφασίστηκε η σύσκεψη να επισπευσθεί και όχι να ακυρωθεί.

Έτσι, θέμα ωρών θεωρείται πλέον η ανακοίνωση νέων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς ο Κ. Μητσοτάκης πριν αναχωρήσει για το ταξίδι του στην Κύπρο ζήτησε από την αρμόδια Επιτροπή άμεση αντίδραση στα νέα δεδομένα.