Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Καμπάναρου, του ιδιοκτήτη του γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας έδωσε τέλος στην ζωή του με μια κυνηγετική καραμπίνα.

Ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στο οποίο καταγράφηκαν τρία κρούσματα του φονικού ιού έγραψε: «Με νίκησε ο κορονοϊός», καθώς δεν άντεξε το διπλό πλήγμα: τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, αφού και ο ίδιος βρέθηκε θετικός στον ιό. «Είμαι ένας αποτυχημένος, δυσφήμισα το γηροκομείο, δεν τα κατάφερα, απέτυχα. Πλέον δεν θα εμπιστευτεί ποτέ κανείς, με νίκησε ο κορονοϊός» αναφέρεται στο σημείωμα που βρέθηκε δίπλα στον αυτόχειρα και εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απονεοημένη πράξη.

Ένας ευσυνείδητος επαγγελματίας που αφοσιώθηκε στους ηλικιωμένους

Ο υπεύθυνος επαγγελματίας φρόντιζε και ανησυχούσε για την ασφάλεια του οίκου ευγηρίας. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης ζητούσε να διατίθενται rapid test προκειμένου να γίνεται αυστηρός και διαρκής έλεγχος σε ηλικιωμένους και εργαζόμενους. Όπως περιγράφουν άνθρωποι του περιβάλλοντος του είχε λατρεία στους ηλικιωμένους. Μάλιστα η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, Νέα Θάλπη, ήταν η μοναδική μονάδα που έκανε οικειοθελή καραντίνα 2,5 μήνες.

Oι Goldies

Ο 41χρονος θεωρούνταν ένας από τους κορυφαίος γεροντολόγους της γενιάς του, με σημαντικές σπουδές ψυχολογίας και γεροντολογίας στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης – Γερμανία το 2003, με το οποίο μάλιστα κρατούσε συνεργασία μέχρι και σήμερα. Εκεί διοργάνωσε μαζί με τον Σύλλογο Γυναικών Χαϊδελβέργης μια ιδιαίτερη πασαρέλα γυναικών άνω των 60 ετών, που επιδείκνυαν ρούχα από τις προσωπικές τους συλλογές. Η επίδειξη στήθηκε σε ένα υπέροχο παλάτι της περιοχής κι ήταν πραγματικά παραμυθένια, όπως και η αντίστοιχη της επόμενης χρονιάς, στο εντυπωσιακό Αμφιθέατρο του Πάρκου του Μάνχαϊμ.

Η ιδέα να πραγματοποιήσει κάτι ανάλογο κάποια στιγμή στην Ελλάδα μπήκε για τα καλά στο μυαλό του! Ύστερα από 13 χρόνια επιτυχημένης επαγγελματικής και επιστημονικής  πορείας στο χώρο των ηλικιωμένων, αποφάσισε να κάνει πραγματικότητα το παλιό του όνειρο.

H επίδειξη που έσπασε τα στερεότυπα

Η δημιουργός τους Athena Matisse, trend forecaster και άνθρωπος που γνωρίζει τη μόδα καλά, εμπνεύστηκε ένα event ανώτερο κάθε προσδοκίας, ακόμα κι αυτής των χορηγών του. Ο Δρ. Δημήτρης Καμπανάρος και η μητέρα του Τώνια Καμπανάρου ήταν οι οικονομικοί υποστηρικτές της βραδιάς που γέμισε ασφυκτικά το Μέγαρο Υπατία στο κέντρο της Αθήνας.

Ήταν το πρώτο event παγκόσμια που στο σύνολό του, έντυσε με ρούχα επωνύμων σχεδιαστών υψηλής ραπτικής, μοντέλα 50+, ακόμη και μοντέλα 90 ετών. Ακόμη και μοντέλο σε αμαξίδιο «περπάτησε» σ’ αυτή την πασαρέλα, με Haute Couture. Μερικά από τα50 plus μοντέλα ήταν: η Μαρία Αλιφέρη, η Ελένη Φιλίνη, η Δήμητρα Παπαδήμα και η Κατερίνα Γιατζόγλου.

Μία από τις μούσες του ήταν η κυρία Λίζα Ζαχαράκη, το μοντέλο που «περπάτησε» με αμαξίδιο στην πασαρέλα των GOLDIES και που κάθε μέρα στο σαλόνι της Νέας Θάλπης δίνει μαθήματα αισθητικής και αισιοδοξίας σε κάθε γυναίκα.

Οι Goldies βασίστηκαν στο διεθνές κίνημα του Advanced Style και υποστήριξαν την παγκόσμια προσπάθεια να ενδυναμωθεί ο κοινωνικός ρόλος της χρυσής ηλικίας και να δοθεί μια καινούργια προοπτική για μια καινούργια ζωή, μέσω της μόδας. Ηθοποιοί, επιχειρηματίες, bloggers, δημοσιογράφοι, νοικοκυρές, μητέρες, ενώθηκαν υπό την… μπαγκέτα της ταλαντούχας Athena Matisse που κατάφερε να δηλώσει με τον πιο όμορφο τρόπο, ότι οι άνθρωποι μπορούν να έχουν στυλ, μπορούν να είναι δημιουργικοί, μπορούν να είναι όμορφοι και δραστήριοι σε κάθε ηλικία. Οι Godlies έσπασαν τα στερεότυπα και επαναπροσδιόρισαν την αισθητική, ανοίγοντας έναν καινούργιο δρόμο, περπατώντας απλώς σε μια γέφυρα ομορφιάς.

Με πληροφορίες από neathalpi.gr