Τα ίχνη του Χρήστου Παππά αναζητά πλέον και η Interpol καθώς δόθηκε σήμα για την εξαφάνισή του, την ώρα που τον δρόμο για τη φυλακή έχουν πάρει οι υπόλοιποι καταδικασμένοι για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο  υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης παραμένει άφαντος, με τον δικηγόρο του να κάνει λόγο για «συνειδητή επιλογή». Όπως λέει ο συνήγορος υπεράσπισης του καταδικασθέντος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Περικλής Σταυριανάκης, «προς το παρόν» ο Χρήστος Παππάς επιλέγει να μην εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών.


«Ο πελάτης μου έχει τις απόψεις του. Θα σταθμίσει το γεγονός ότι μπορεί να εκτίσει μία ποινή, η οποία στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο μπορεί να μην επικυρωθεί. Σε αυτή την περίπτωση ποιος θα του δώσει πίσω τα χρόνια που έκανε φυλακή;» προσθέτει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φυγόποινος Χρήστος Παππάς έχει απενεργοποιημένα και τα τρία κινητά του τηλέφωνα με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να μην μπορεί να εντοπιστεί από την αστυνομία. Η τελευταία εντοπισμένη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής ήταν στις 7 Οκτωβρίου,- την ημέρα της ανακοίνωσης της απόφασης του δικαστηρίου- με τον συνήγορό του Περικλή Σταυριανάκη. Τα στοιχεία αυτά, για την απενεργοποίηση των κινητών τηλεφώνων δημιουργούν βάσιμες υποψίες για οργανωμένο σχέδιο από τον Χρήστο Παππά προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης και να μην οδηγηθεί στις φυλακές.

«Φιάσκο» η εξαφάνιση Παππά

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία φορά που εθεάθη ο Χρ. Παππάς, ήταν την 1η Οκτωβρίου, οπότε και παρουσιάστηκε στο Α.Τ. Παπάγου, στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί. Έπρεπε να δίνει το «παρών» την πρώτη ημέρα κάθε μήνα. Αρχικά, μάλιστα, του είχε επιβληθεί ο όρος να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές ανά μήνα και υποχρεωτική διανυκτέρευση στο σπίτι του. Το 2015 ο περιοριστικός όρος άλλαξε, με την υποχρεωτική παρουσία του στο αστυνομικό τμήμα κάθε πρώτη του μήνα. Ο Χρ. Παππάς έχει καταδικασθεί σε 13 έτη κάθειρξη και 3 μήνες, κατόπιν συγχώνευσης.

Η υπόθεση της εξαφάνισης του έχει αποτελέσει φιάσκο για την ελληνική αστυνομία, καθώς κατάφερε να εξαφανιστεί κάτω από τη μύτη της ΕΛ.ΑΣ. και ενώ το σπίτι του στου Παπάγου, παρακολουθούνταν επί 24 ώρες το 24ωρο, κάνοντας τους πάντες να διερωτώνται τι συνέβη και από χθες μιλάμε για φιάσκο της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει ψάξει σε έξι πιθανά σημεία στα οποία θα μπορούσε να είχε καταφύγει όπως συνήθιζε στο παρελθόν μεταξύ των οποίων το Άγιο Όρος και κάποια άλλα μοναστήρια. Μάλιστα τα κινητά του τηλέφωνα έχουν να χρησιμοποιηθούν αρκετό χρονικό διάστημα. Αυτό το στοιχείο δείχνει o υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής είχε προαποφασίσει να εξαφανιστεί, ενώ δεν είχε πάει καθόλου και στο δικαστήριο όλες αυτές τις μέρες.

Στις φυλακές Δομοκού η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής

Στο μεταξύ όλη η ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής ήδη βρίσκεται στις φυλακές Δομοκού. Οι πρώην χρυσαυγίτες βουλευτές θα βρίσκονται σε κελιά απομόνωσης και μάλιστα σε θαλάμους τις πρώτες 14 μέρες λόγω του κορονοϊού.

Λίγο μετά τις 16:30 το απόγευμα της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου 2020, ολοκληρώθηκε η μεταγωγή τους από την ΓΑΔΑ προς τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Στο ειδικό πούλμαν της ΕΛ.ΑΣ. επιβιβάστηκαν, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, αλλά και ο πρώην βουλευτής, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος ακούστηκε να φωνάζει «ζήτω η Ελλάς», αλλά και ο Γιώργος Γερμενής.

Έξω από τη ΓΑΔΑ βρίσκονταν η σύζυγος και η κόρη του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Ελένη Ζαρούλια και Ουρανία Μιχαλολιάκου. Πρόκειται συνολικά για τους 37 από τους 39 καταδικασθέντες που έχουν συλληφθεί ή παραδοθεί, καθώς κρύβεται ο Χρήστος Παππάς, ενώ ο Γιάννης Λαγός καλύπτεται από την ασυλία του ευρωβουλευτή.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στις φυλακές Δομοκού θα κρατηθούν συνολικά 27 άτομα, μεταξύ των οποίων όλα τα ηγετικά στελέχη, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος θα οδηγηθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου. Ειδικότερα στις φυλακές Μαλανδρίνου οδηγούνται Ρουπακιάς, Καζαντζόγλου, Ματθαιόπουλος και ο Γιάννης Άγγος, ενώ οι υπόλοιποι πέντε από τους άνδρες οδηγούνται στις φυλακές Τρικάλων.