Οι φωτογραφίες του ματωμένου “Έκτορα” κυκλοφόρησαν στα social media και στα Μέσα Ενημέρωσης προκαλώντας οργή. Για την υπόθεση κακοποίησης, κάθονται στο εδώλιο δύο άτομα. Η δίκη του 54χρονου που φέρεται να μαχαίρωσε και να χτυπούσε το σκυλί με ένα σκουπόξυλο στο κεφάλι, διακόπηκε για την 6η Νοεμβρίου, ενώ έξω από τα δικαστήρια Πειραιά συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος. “Έχουμε πολύ μέλλον ακόμα, ελπίζουμε την επόμενη Παρασκευή να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα” δήλωσε ηδικηγόρος του ιδιοκτήτη του σκύλου, Ευαγγελία Τσανοπούλου. Όσον αφορά τον σκύλο, βρίσκεται στο Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων, είναι εκτός κινδύνου και έκανε την πρώτη του βόλτα.

Τί δήλωσε ο γιατρός

Ο κτηνίατρος του κέντρου περίθαλψης, Πύρρος Γιωτόπουλος, ανέφερε στο Mega: “Ο σκύλος προσκομίστηκε χθες το πρωί, αιμορραγούσε ακατάσχετα. Ήταν ημιθανής. Σταθεροποιήσαμε την κατάσταση και προχωρήσαμε σε χειρουργική επέμβαση. Η μαχαιριά είχε φτάσει κοντά στον πνεύμονα. Το χειρουργείο ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο σκύλος είναι όρθιος κι έχει προς το παρόν διαφύγει τον κίνδυνο. Χρειάζονται 4- 5 μέρες για να είμαστε σίγουροι”.

Αρνείται τις κατηγορίες ο καθηγητής

O κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες. “Θα αστειεύεστε βέβαια με το μαχαίρωμα έτσι; Μου όρμησε, με έριξε κάτω, όταν ήμουν ανάσκελα με το κεφάλι προς τον ουρανό είδα τον γείτονά μου, που τον φώναξα να με βοηθήσει απεγνωσμένα”, ανέφερε και πρόσθεσε:

“Είχα το κεφάλι προς τον ουρανό με τον σκύλο πεσμένο και μέσα στην απελπισία μου  έκανα κάτι γιατί ο σκύλος επιτίθετο στο λαιμό μου για να με σκοτώσει, έπρεπε να προστατεύσω τη ζωή μου”. Σημειώνεται πως ο 54χρονος κατέθεσε μήνυση εναντίον του ιδιοκτήτη του σκύλου υποστηρίζοντας ότι το ζώο του επιτέθηκε. “Έχω πολλά χτυπήματα, στα χέρια μου, στα πόδια μου, στο κεφάλι, στους ώμους, στο γοφό. Ο σκύλος μπορεί να είναι φιλικός με τους γνωστούς ανθρώπους ή με άλλα σκυλιά, αλλά με το δικό μου σκυλί όρμησε και όρμησε και σε εμένα” ανέφερε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις