Στην πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής οι πρώην βουλευτές της τράβηξαν όλα τα φώτα της δημοσιότητας επάνω τους και ήταν αναμενόμενο. Μετά όμως των 39 εκ του συνόλου των καταδικασθέντων που πέρασαν τα κάγκελα της φυλακής, υπήρχε και μία γυναίκα.

Η γυναίκα αυτή είχε σημαντικό ρόλο στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ήταν αστυνομικός.  Λέγεται Βενετία Πόπορη και υπηρετούσε 20 χρόνια στο αστυνομικό σώμα. Κατά τη μεταγωγή της ουδείς φωτορεπόρτερ μπόρεσε να απαθανατίσει το πρόσωπό της καθώς τυλίχτηκε με σεντόνι προκειμένου να οδηγηθεί στο βαν που θα την μετέφερε στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα.

Η πρώην ανθυπαστυνόμος που καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών, υπηρετούσε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά. Και το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ήταν σε τηλεφωνική συνεννόηση με τον πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη. Η 49χρονη λειτουργούσε ως πληροφοριοδότης της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η Πόπορη λειτουργούσε συστηματικά ως πληροφοριοδότρια με συχνή τηλεφωνική επικοινωνία με τον συγκατηγορούμενό της Νίκο Αποστόλου και με τον επίσης καταδικασθέντα για τη δολοφονία Φύσσα, Λέοντα Τσαλίκη πριν και μετά το θάνατο του Παύλου. Κατά την έρευνα δε που έγινε τότε στο σπίτι της από τις Αρχές, βρέθηκε κυριολεκτικά ένα μικρό οπλοστάσιο καθώς και μία κάρτα μέλους υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.

Sms για την έρευνα των Αρχών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Πριν έναν χρόνο, όταν απολογήθηκε στο δικαστήριο, ισχυρίστηκε ;oti το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα μιλούσε στο τηλέφωνο με τον κατηγορούμενο Λ. Τσαλίκη – που τους συνέδεε πολύχρονη φιλία-

για την εύρεση αποκλειστικής νοσοκόμας για τη μητέρα της. Ωστόσο, η δικογραφία την εμφανίζει να στέλνει την επομένη της δολοφονίας προειδοποιητικό μήνυμα για την έρευνα της αστυνομίας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Ο καβγάς της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Οι συνάδελφοί της χαρακτήριζαν την “Βέτα” ως αυθάδη, αθυρόστομη, ασταθή και απρόβλεπτη, που έχανε την ψυχραιμία της με τους αλλοδαπούς και τους πολιτικούς. Ένας μάλιστα εξ αυτών εξηγώντας το χαρακτήρα της περιγράφει ένα περιστατικό που έγινε πριν χρόνια όταν η Βενετία Πόπορη υπηρετούσε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, με τον τωρινό υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη προσαγωγή της

«Ένα μεσημέρι που εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας εμφανίζεται ο νυν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Είχε έρθει στην Αστυνομία του αεροδρομίου προκειμένου να ζητήσει κάποιες πληροφορίες για ένα στενό του συνεργάτη που επρόκειτο να ταξιδέψει. Εκείνη μόλις τον είδε να περνά το κατώφλι, εξεμάνη. Άρχισε να φωνάζει “Περάστε έξω κύριε εδώ είναι το γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας!”. Ο κ. Μητσοτάκης είχε μείνει άφωνος. Προσπαθούσε να της εξηγήσει ευγενικά ότι απλώς ήθελε κάποιες πληροφορίες, όμως εκείνη ήταν εκτός εαυτού. Δεν τον άκουγε κι επαναλάμβανε δυνατά και σε πολύ οξύ ύφος “περάστε έξω!”. Για το συμβάν ενημερώθηκαν οι ανώτεροί της όμως δε θέλησαν να δώσουν συνέχεια κι έτσι τη γλίτωσε με μία απλή επίπληξη, καθώς γνώριζαν ότι η συγκεκριμένη συνάδελφος ήταν απρόβλεπτη”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις