Πλήθος κόσμου συρρέει από χθες στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ σήμερα, ανήμερα της εορτής του πολιούχου της πόλης, δεκάδες πιστοί σχηματίζουν μεγάλες ουρές έξω από το ναό. Αξίζει να σημειωθεί, πως ενώ σχεδόν όλοι οι πιστοί φορούν μάσκες, οι αποστάσεις ασφαλείας στις ουρές είναι ανύπαρκτες. Αυτός ήταν και ο λόγος που η αστυνομία αναγκάστηκε να παρέμβει ώστε να διασφαλιστούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι όλοι σχεδόν οι ιερωμένοι εμφανίστηκαν χωρίς μάσκα…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η άφιξη του Μητροπολίτη Λαγκαδά στο Ναό, που κατέγραψε η τηλεόραση του ΣΚΑΙ, όπου οι ιερωμένοι εμφανίστηκαν χαμογελαστοί χωρίς κανείς να κάνει χρήση της μάσκας. Μάλιστα, η αστυνομία φαίνεται να επεμβαίνει και να ζητά συμμόρφωση μόνο όταν τα μέτρα δεν τηρούνται από τους πολίτες.

Τονίζεται πως στο εσωτερικό μπορούν να μπουν μέχρι 50 άτομα κάθε φορά, με αποτέλεσμα να έχουν διαμορφωθεί ουρές έξω από το ναό και να υπάρχουν διαμαρτυρίες πιστών. Η επίσημη Δοξολογία είναι προγραμματισμένη για τη 1 το μεσημέρι και θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών με περιορισμένο αριθμό ατόμων, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στο προαύλιο του Ιερού Ναού έχουν τοποθετηθεί καρέκλες τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, ενώ στον εξωτερικό χώρο βρίσκονται κεριά και λαμπάδες.

Ουρές και ιερωμένοι χωρίς στη Θεσσαλονίκη των 181 κρουσμάτων

Δεκάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν και την Κυριακή έξω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου, παραμονή της γιορτής του πολιούχου της συμπρωτεύουσας. Δυνάμεις της αστυνομίας βρέθηκαν στο σημείο κάνοντας συστάσεις στους πιστούς, καλώντας τους να κρατούν αποστάσεις και μετά το προσκύνημα να βγαίνουν έξω από τον ναό ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Σημειώνεται πως συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη, καθώς την Κυριακή ανακοινώθηκαν 181 νέα κρούσματα.

Όπως φαίνεται στα βίντεο, οι πιστοί φορούσαν μάσκες, ωστόσο, δεν κρατούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις. Σύμφωνα με το GrTimes, μέσα στην εκκλησία δεν υπήρχε πολύς κόσμος και οι πιστοί ήταν στις θέσεις που προβλεπόταν να καθίσουν.