Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τον χειρισμό της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια των δηλώσεών του, στο πλαίσιο του διαγγέλματος σχετικά με την επιβολή νέου lockdown στη χώρα. Αρχικά, ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως το λάθος της κυβέρνησης υπήρξε  ”ο εφησυχασμός ότι αυτό πέρασε”, αναφερόμενος στην ανακούφιση που επήλθε μετά το πρώτο κύμα κορονοϊού.

Εστίασε, επιπροσθέτως, στο ζήτημα των ΜΜΜ και τις αντιδράσεις της κοινωνίας για την επικίνδυνη πληρότητα σε επιβάτες, υποστηρίζοντας πως:

”Πρέπει να ενισχύσουμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε, αυξήσαμε σημαντικά τον αριθμό των λεωφορείων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, χρησιμοποιήσαμε καινοτόμα μέσα χρηματοδότησης. Προφανώς, ενδεχομένως να μπορούσαμε να κάνουμε και κάτι περισσότερο, δε ξέρω τι θα ήταν αυτό, δε μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία από το πουθενά”.

Επιπλέον, συνέχισε υπογραμμίζοντας την σημασία της χρήσης μάσκας και της ατομικής ευθύνης κατά την χρήση των μέσων, εξηγώντας πως σε όλες τις χώρες στα ΜΜΜ υπάρχει συγχρωτισμός, ενώ υπέδειξε το μέτρο του κυλιόμενου ωραρίου που πάρθηκε, ως προσπάθεια μερικής ανακούφισης του προβλήματος.

Μητσοτάκης για τουρισμό: ”Τη μεγάλη έξαρση την είδαμε Νοέμβριο, όχι Σεπτέμβριο”

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα του τουρισμού, υποστηρίζοντας πως:

”Όλες οι αποφάσεις μας πάρθηκαν λαμβάνοντας υπόψη τις υποδείξεις των ειδικών. Επειδή έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για τον τουρισμό, θέλω να επισημάνω το αυτονόητο, ότι την έξαρση των κρουσμάτων την είδαμε αρχές Νοεμβρίου και όχι Σεπτεμβρίου. Καταφέραμε να μην έχουμε προβλήματα μετάδοσης από επισκέπτες στην τοπική μας κοινότητα. Η επιτροπή καταλήγει τελικά σε μία απόφαση. Δεν σημαίνει ότι είναι πάντα ομόφωνη. Και στο ζήτημα των σχολείων υπήρχαν διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται στην επιτροπή, αλλά χρέος της επιτροπής είναι να καταλήγει σε μία κοινή συνισταμένη. Είναι προσβολή στους επιστήμονες να λέγεται ότι αυτά που συζητούν λέγονται προς τα έξω”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις