Μια εντελώς διαφορετική ερμηνεία δίνουν πλέον οι αστυνομικοί, σε ένα – κατά τα άλλα – συνηθισμένο τροχαίο ατύχημα. Συγκεκριμένα, οι άνδρες της Τροχαίας κλήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στην παραλιακή οδό προς το Σούνιο, καθώς είχε δύο αυτοκίνητα είχαν συγκρουστεί.

Τα πρώτα στοιχεία έδειχναν ότι πρόκειται για ένα ακόμα τροχαίο, ωστόσο ύστερα από έρευνα οι αστυνομικοί δίνουν πλέον νέα ερμηνεία στο τραγικό συμβάν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητο ένα σημείωμα γραμμένο από την ίδια την οδηγό, πρόκειται για γνωστή δικηγόρο των νοτίων προαστίων, στο οποίο προαναγγέλλει την αυτοκτονία της και εξηγεί τους λόγους.

Σημειώνεται, πως το αυτοκίνητο που οδηγούσε η δικηγόρος, ένα Nissan Navara, έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε διερχόμενο όχημα. Μάλιστα, η οδηγός του αυτοκινήτου αυτή τη στιγμή δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι η γυναίκα είχε αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή της, ενώ στο γράμμα που είχε στο αυτοκίνητο κατονομάζει ως υπαίτιο πασίγνωστο πολιτικό στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Έτσι, πλέον η Τροχαία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα.

Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία 1018

Η ΚΛΙΜΑΚΑ λειτουργεί από το 2007 την μοναδική στην Ελλάδα τηλεφωνική Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία με το νούμερο 1018 η οποία στελεχώνεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας. Η Γραμμή λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα και δέχεται κλήσεις από κινητό ή σταθερό τηλέφωνο, με αστική χρέωση από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Οι κλήσεις είναι ανώνυμες και εμπιστευτικές, ενώ οι καλούντες έχουν τη δυνατότητα για άμεση συνάντηση με ειδικό μέσα σε 24 ώρες.

Στόχος της Γραμμής είναι η διαχείριση της αυτοκαταστροφικής κρίσης, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος αλλά και να διασφαλιστεί όσο το δυνατό πιο άμεσα και αποτελεσματικά η παροχή ψυχιατρικής και ψυχολογικής στήριξης στον καλούντα και στην οικογένειά του. Σε περιπτώσεις όπου κρίνεται απαραίτητο, επιδιώκεται η συνέχιση της επικοινωνίας με τους καλούντες και η παρακολούθησή τους από το επιστημονικό προσωπικό του φορέα.

Απευθύνεται σε:

  • Ανθρώπους που σκέφτονται να αυτοκτονήσουν
  • Ανθρώπους που έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν στο παρελθόν
  • Ανθρώπους με αυτοκαταστροφική συμπεριφορά
  • Ανθρώπους που βιώνουν την απώλεια ή ανησυχούν για κάποιο δικό τους άνθρωπο

Δίνεται η δυνατότητα για διαδικτυακή επικοινωνία με τους ειδικούς, μέσω του e-mail: [email protected], στο πλαίσιο μιας πιο ολοκληρωμένης ενημέρωσης και υποστήριξης σε θέματα αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών, αυτοκτονικού ιδεασμού κ.λ.π. Τα email απαντώνται εντός 48ώρων. Επειδή ο χρόνος απάντησης δύναται να τροποποιείται ανάλογα με τον φόρτο εργασίας, για επείγουσες καταστάσεις καλείτε στο 1018.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις