Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν δεκάδες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, σήμερα 12 Νοεμβρίου 2020, Πανελλαδική Ημέρα Δράσης στις Δημόσιες Μονάδες Υγείας – Πρόνοιας. Διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δίνουν μάχη κόντρα στον κορονοϊό. Καταγγέλλουν έλλειψη υγειονομικού προσωπικού αλλά και, σε πολλές περιπτώσεις, μηδενικές προσλήψεις από την αρχή της πανδημίας.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, η Σοφία Χατζίδου, πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», ανέφερε χαρακτηριστικά για την κατάσταση που επικρατεί στη μονάδα: «Υπάρχει θετικό κρούσμα σε πεντάκλινο σε καρδιολογικό θάλαμο. Δεν είναι η πρώτη φορά… Σε καραντίνα οι ασθενείς, αλλά όχι οι εργαζόμενοι γιατί δεν έχουν αντικαταστάτες».

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης ζητούν περισσότερες προσλήψεις, περισσότερα τεχνολογικά μέσα και περισσότερα μέσα προστασίας κατά του κορονοϊού. Την ίδια ώρα, το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, παρότι δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς, έχει κληθεί να παρέχει υπηρεσίες covid χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες δυνατότητες. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τα πολλά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου και τις κτιριακές ελλείψεις, καθώς και τις ελλείψεις προσωπικού.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, έκανε λόγο για «απελπιστική κατάσταση», ενώ ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείο «Λαϊκό», Τάσος Αντωνόπουλος, είπε: «Ο αγώνας τείνει να γίνει άνισος. Η πανδημία χτύπησε και το Λαϊκό», τονίζοντας πως το νοσοκομείο, παρόλο που είναι μονάδα εφημερίας, αναγκάστηκε να κλείσει άλλες βασικές κλινικές όπως η ΩΡΛ, ώστε να λειτουργήσει ως κλινική Covid. «Υπάρχουν και άλλες ασθένειες, όπως τα εγκεφαλικά και οι καρκίνοι. Τι θα γίνει με αυτά;», είπε ο κ. Αντωνόπουλος.

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Δεν απέχουμε πολύ από το να ζήσουμε σκηνικά Ιταλίας

Με μελανά χρώματα περιέγραψε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και το δημόσιο σύστημα Υγείας με την πανδημία.

Τόνισε ότι δεν απέχουμε πολύ από τις εικόνες που είδαμε στα νοσοκομεία της Ιταλίας κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας και «είμαστε κοντά στο να παρέχουμε βοήθεια στους ανθρώπους σε δημόσιους χώρους».

Επανέλαβε τη δραματική έκκληση στους γιατρούς να πάνε στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στα νοσοκομεία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις