Εντός της εβδομάδας αποφασίζει η επιτροπή για το άνοιγμα των σχολείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί επιστήμονες είναι διχασμένοι σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων τον Δεκέμβριο. Όπως αναφέρει το Έθνος, οι ειδικοί εκτιμούν ότι το άνοιγμα λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τη μετάδοση του ιού. Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει πρώτα να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και στη συνέχεια τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Τα δημοτικά

Με βάση τον προσανατολισμό των ειδικών αλλά και τις προθέσεις της κυβέρνησης, πρώτα θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, καθώς έχει κριθεί από τους επιστήμονες ότι τα μικρότερα παιδιά δεν μπορούν να λάβουν γνώσεις μέσα από την τηλεκπαίδευση. Όπως όλα δείχνουν, είναι αρκετά πιθανό τα δημοτικά να ανοίξουν στις 7 Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ειδικοί έχουν επισημάνει πως τα παιδιά του δημοτικού δεν συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στη διασπορά του ιού, σημειώνουν ωστόσο πως το πρόβλημα είναι η μετακίνηση των γονέων τους για να τα μεταφέρουν στο σχολείο.

Τα γυμνάσια και τα λύκεια

Πονοκέφαλος είναι για την επιτροπή το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα γυμνάσια και τα λύκεια αναμένεται να ανοίξουν μία εβδομάδα μετά τα δημοτικά και δη στις 14 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι απομένουν μόλις λίγες μέρες πριν κλείσουν και πάλι για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Αρκετά είναι τα μέλη της επιτροπής που κρίνουν ότι τα σχολεία δεν θα έπρεπε να ανοίξουν τώρα, αλλά μετά τις γιορτές, ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά του κορονοϊού στην ευρύτερη οικογένειά τους.

Παράλληλα, το γεγονός ότι τις ίδιες ημέρες θα έχουν ανοίξει πιθανότατα και τα εμπορικά καταστήματα, φαίνεται ότι συμβάλουν σε μεγαλύτερο προβληματισμό στους ειδικούς, καθώς κρίνουν ότι οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων μπορεί να προβούν σε αλόγιστες βόλτες και να διασπείρουν τον κορονοϊό ειδικά εάν είναι ασυμπτωματικοί.

Διαβάστε ακόμη: Άνοιγμα σχολείων: Σχέδιο για επιστροφή των μαθητών όλων των βαθμίδων στα θρανία στις 7 Δεκεμβρίου [vids]

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις