Στην διάθεση εκατό tablet στα σχολεία του ορεινής επαρχίας Βοΐου Κοζάνης, προχώρησε ο Δήμος της περιοχής, προκειμένου να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν από την διαδικασία της εξ΄αποστάσεως εκπαίδευσης, λόγω της πανδημίας.

Όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή, ο παρεχόμενος εξοπλισμός, που παραδόθηκε σε συνεννόηση με τους διευθυντές σχολείων, θα παραμείνει στην κατοχή των σχολικών μονάδων και μετά το πέρας της πανδημίας, δίνοντας την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να αναβαθμίσουν τους τρόπους της εκπαιδευτικής διαδικασίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Στην δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία της πανδημίας που διανύουμε, ο Δήμος Βοΐου στέκεται εμπράκτως δίπλα στους μαθητές, θεωρώντας την εκπαίδευση ως θεμελιώδες δικαίωμα και μοχλό κοινωνικής ανάπτυξης, προχώρησε στην διάθεση 100 tablet τελευταίας τεχνολογίας, προκειμένου να τους δώσει ίσες ευκαιρίες στην διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης” αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Βοϊου.

Σε μία αντίστοιχη κίνηση είχε προβεί και ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, προσφέροντας tablet στους μαθητές που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

Μέσα σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες πανδημίας, όπου οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών είναι εξαιρετικά αυξημένες, ο δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας δηλώνει έμπρακτα την υποστήριξή του στην σχολική κοινότητα της πόλης.
Μετά από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών, δόθηκαν χρήματα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα οποία θα διατεθούν για την αγορά εξοπλισμού (tablet) για τις ανάγκες μαθητών που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Πιο συγκεκριμένα επιδοτήθηκαν οι Σχολικές Επιτροπές με 30.000 € η κάθε μία, ποσό το οποίο κατανεμήθηκε με βασικό κριτήριο τον αριθμό των μαθητών του κάθε σχολείου ώστε να γίνει η προμήθεια του ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.

Γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες των παιδιών της πόλης για την εκπαίδευση είναι πολύ μεγάλες, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε. Δεν το σημειώνουμε αυτό χωρίς λόγο, τις προηγούμενες μέρες γίναμε όλοι μάρτυρες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες παιδιά με την πρόσβασή τους στην ηλεκτρονική μαθησιακή διαδικασία.

Συμπαραστεκόμαστε, στο μέτρο που μπορούμε, κυρίως στα παιδιά και τις οικογένειες που είναι κοινωνικά και οικονομικά αδύναμες, ενισχύοντας τα σχολεία για το σκοπό αυτό. Ταυτόχρονα διεκδικούμε από το Υπουργείο Παιδείας την κάλυψη των αναγκών των μαθητών σε εξοπλισμό και της έμπρακτης υποστήριξης των σχολείων (συνδέσεις στο διαδίκτυο, ηλεκτρονικός εξοπλισμός εκπαιδευτικών) ώστε να έχουν πρόσβαση στο συνταγματικό δικαίωμα της μόρφωσης όλα τα παιδιά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις