Της Μαριάννας Χιονά

Μαθήματα ανθρωπιάς παραδίδουν μαθητές του Λυκείου Τραγαίας Νάξου. Αν και φέτος ονειρεύονταν να πάνε πενθήμερη στη Θεσσαλονίκη, ο κορονοϊός κατέστρεψε τα σχέδια τους. Έτσι αποφάσισαν με τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει για την εκδρομή τους να αγοράσουν tablet και να τα δώσουν στο σχολείο τους, προκειμένου όλοι οι συμμαθητές τους να έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση.

Όπως εξηγεί στον flash.gr, η διευθύντρια του σχολείου, Κυριακή Γρατσία, ένα χρόνο πριν μπουν στην Γ’ Λυκείου οι μαθητές συγκεντρώνουν χρήματα για την πολυπόθητη πενθήμερη εκδρομή. Υπάρχουν φτωχές οικογένειες, γι’ αυτό οι μαθητές κάνουν τα κουμάντα τους από νωρίς για να μην του πέσουν πολλά».

Το ταμείο γέμισε, εκδρομή όμως δεν έγινε. Έτσι οι μαθητές αποφάσισαν να επενδύσουν τα χρήματα τους στην αλληλεγγύη. «Θέλαμε να κάνουμε κάτι ωφέλιμο, άλλωστε ποιος νέος δε θέλει να βοηθήσει το διπλανό του, όταν μπορεί να κάνει μια απλή κίνηση και να αλλάξει μια δύσκολη κατάσταση;», αναρωτιέται η Σοφία Μυτιληναίου, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου.

Με τα χρήματα τους αγόρασαν τρία tablet και τα παρέδωσαν στη διεύθυνση του σχολείου. Πριν από λίγες ημέρες το Λύκειο είχε ανακοινώσει ότι διαθέτει έντεκα tablets για δανεισμό σε μαθητές και μαθήτριες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των εξ αποστάσεως μαθημάτων. Μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί επτά οικογένειες, οι οποίες έλαβαν κάποιες από τις συσκευές που διαθέτει το σχολείο. «Υπάρχει απόθεμα εξοπλισμού. Τα παιδιά είναι ενημερωμένα και μπορούν όποτε θελήσουν να τον χρησιμοποιήσουν», προσθέτει η διευθύντρια του σχολείου.

H σχετική ανάρτηση στη σελίδα του Γενικού Λυκείου Τραγαίας στα social media αναφέρει: «Το καλύτερο “χριστουγεννιάτικο δώρο” δεχτήκαμε σήμερα στο σχολείο μας από τους μαθητές της Γ’ Λυκείου!!! Τα παιδιά πρόσφεραν στο σχολείο και στους συμμαθητές τους τρία tablets, τα οποία αγόρασαν με χρήματα που είχαν συγκεντρώσει για την πενθήμερη εκδρομή τους που αναβλήθηκε! Παιδιά, σας ευχαριστούμε πολύ, σας ευχόμαστε Χαρούμενες Γιορτές και καλή τύχη στις Πανελλαδικές Εξετάσεις!».

Όσον αφορά στην εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης τα μόνα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σύμφωνα με την διευθύντρια είναι ,στην σύνδεση και έχουν προκληθεί από την υγρασία. «Είναι μικροπροβλήματα και όχι καθημερινά, ευτυχώς», λέει. Πλέον τα παιδιά σκέφτονται πότε θα ξαναγυρίσουν στις τάξεις τους, για να συναντήσουν ξανά καθηγητές και συμμαθητές. Μέχρι τότε έχουν αποδείξει ότι έχουν μάθει να πορεύονται με φάρο την αλληλεγγύη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις