Μεγάλη ένταση και προσαγωγές στην κινητοποίηση στην πλατεία δημοτικής Αγοράς στα Χανιά στο πλαίσιο της επετείου για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε διαδηλωτές έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν σε συλλήψεις.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν επειδή οι διαδηλωτές σύμφωνα με την αστυνομία δεν μπορούσαν να κρατήσουν αποστάσεις και έτσι αποφασίστηκε να επέμβουν για να τους διαλύσουν. Απποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν επεισόδια με την αστυνομία να επιτίθεται στους διαδηλωτές, ανάμεσα στους οποίους ήταν γυναίκες και μικροί μαθητές . Έπεσαν μάλιστα και δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, έγιναν οκτώ προσαγωγές.

Αμέσως μετά την πλατεία αγοράς, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην οδό Χάληδων που οδηγεί στο Ενετικό λιμάνι, υπό τα βλέμματα ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Περισσότερα σε λίγο

Η απόφαση της ΕΛ.ΑΣ για την απαγόρευση των συναθροίσεων

Σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται στις συναθροίσεις να συμμετέχουν πάνω από τέσσερα άτομα και η απόφαση ισχύει από τις 5:00 της 6ης Δεκεμβρίου έως τα μεσάνυχτα  τις ίδιας ημερας με την απόφαση να ισχύει για όλη την Ελλάδα
Στην απόφαση προβλέπονται και κυρώσεις για 5.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο στα νομικά πρόσωπα και 3.000 στα φυσικά πρόσωπα ενώ παραμένει το πρόστιμο των 300 ευρώ σε όσους παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες συναθροίσεις.

Αναλυτικά η διαταγή αναφέρει:

«Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις