Η άυλη συνταγογράφηση, όπως έχει ανακοινωθεί, θα είναι και ένας από τους τρόπους με τους οποίους θα είναι δυνατή η συνταγογράφηση του εμβολίου για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τις οδηγίες του gov.gr και της ΗΔΙΚΑ για να ενεργοποιηθεί η άυλη συνταγογράφηση απαιτούνται 3 στοιχεία:

  • οι προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης στο Taxisnet
  • ο ΑΜΚΑ του πολίτη ή και των ασφαλιστικά εξαρτώμενων μελών του
  • ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου ή/και η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (e-mail), όπου θα έρχονται οι ενημερώσεις για την άυλη συνταγογράφηση

Η διαδικασία αυτή γίνεται μέσα από την ενότητα Ατομικά Στοιχεία που βρίσκεται στην πλατφόρμα για την άυλη συνταγογράφηση. Με την άυλη συνταγογράφηση οι πολίτες λαμβάνουν από τον γιατρό, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, τα στοιχεία των συνταγών φαρμάκων ή των παραπεμπτικών εξετάσεων με μήνυμα (SMS) ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) στο κινητό και όχι με εκτυπώσεις.

Με την εγγραφή στο σύστημα της άυλης συνταγογράφησης μπορεί ο ενδιαφερόμενος να λαμβάνει ενημερώσεις μέσω SMS ή email για ιατρικά ραντεβού. Για να εκτελέσει την ηλεκτρονική συνταγή, πηγαίνει με το κινητό σας στο φαρμακείο ή το διαγνωστικό ιατρείο και αντίστοιχα:

  • Ο φαρμακοποιός εκτελεί τη συνταγή φαρμάκων, ή το διαγνωστικό ιατρείο εκτελεί το παραπεμπτικό εξετάσεων με τον αριθμό (barcode) που έχετε λάβει.
  • Αν έχετε χάσει το sms ή το e-mail με τον αριθμό (barcode), ο φαρμακοποιός ή ο ιατρός του διαγνωστικού ιατρείου βρίσκει τη συνταγή σας με τον ΑΜΚΑ σας. Για να την εκτελέσει, του γνωστοποιείτε τον κωδικό επιβεβαίωσης που θα λάβετε στο κινητό σας.
  • Όταν εκτελεστεί η συνταγή φαρμάκων ή το παραπεμπτικό εξετάσεων, θα λάβετε ενημερωτικό sms ή e-mail.

Κικίλιας: Με άυλη συνταγογράφηση ή από τα φαρμακεία τα ραντεβού για τους εμβολιασμούς

Σημειώνεται ότι στη διαδικασία μέσω της οποίας οι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού για τους εμβολιασμούς, αναφέρθηκε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Δώσαμε τη δυνατότητα να κλειστεί ραντεβού και από τους 11.000 φαρμακοποιούς. Τους ευχαριστώ και ευχαριστώ και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Υπάρχει η άυλη συνταγογράφηση, μέσα από την οποία οι μαχητικές ηλικίες, οι πιο νέοι, ελπίζουμε και οι πιο μεγάλοι, θα μπορέσουν να εγγραφούν, να τους έρθει το μήνυμα, να κλείσουν το ραντεβού τους. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία μπορούν να πάνε στο φαρμακοποιό τους, θα τους κλείσει το ραντεβού στην περιοχή τους, σε συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο και συγκεκριμένη ώρα, για να μπορέσουν να κάνουν το εμβόλιό τους», σημείωσε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις