Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, καλείται να αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες ιδιώτη ψυχίατρου.

Ο ιδιώτης γιατρός φέρεται να άλλαξε τη συνταγογράφηση φαρμάκων του 23χρονου καταδικασθέντος Μανώλη Κούκουρα, συγκατηγορούμενου για την δολοφονία της φοιτήτρια Ελένης Τοπαλούδη. Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, ο ιδιώτης ψυχίατρος φέρεται να άλλαξε την συνταγογράφηση των φαρμάκων του 23χρονου με την προσθήκη συγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης τους, η οικογένεια Κούκουρα επέλεξε να συνεχίσει να καλύπτει τη συμπεριφορά του γιου τους, η οποία στο παρελθόν είχε προκαλέσει σοβαρά θέματα στην τοπική κοινωνία. Όμως λόγω της οικονομικής της επιφάνειας μπορούσε και τον κράταγε στο απυρόβλητο. Τη στάση αυτή την είχε μέχρι και τη δίκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το δικαστήριο με την απόφασή του κάνει δεκτή εν μέρει την πρόταση της Εισαγγελέως για περαιτέρω έλεγχο τόσο του γιατρού, όσο και του πατέρα του κατηγορούμενου, εκτιμώντας ότι επιχείρησαν να αποδώσουν στον 23χρονο ακαταλόγιστο ή μειωμένο καταλογισμό.

Σύμφωνα με την dikoratiki.gr  ο ιδιώτης ψυχίατρος, φέρεται να άλλαξε την συνταγογράφηση των φαρμάκων του 23χρονου με την προσθήκη συγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος, ενώ η έρευνα αφορά και στον ρόλο προσώπων του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του κατηγορούμενου στην επίμαχη συνταγογράφηση.

Δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο η εισαγγελική πρόταση κατά το σκέλος που αφορούσε στην έρευνα για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πατέρα και της γιαγιάς του 23χρονου, αλλά και της αδελφής του – αλβανικής καταγωγής – έτερου καταδικασθέντος για τη δολοφονία.

Σε βάρος των δύο μελών της οικογένειας του Ροδίτη κατάδικου, αλλά και σε βάρος άλλων δύο μαρτύρων της υπόθεσης προτίθεται να στραφεί η Πολιτική Αγωγή, σύμφωνα με τον συνήγορο Αλέξη Κούγια, ο οποίος προανήγγειλε με δήλωσή του, ότι θα καταθέσει μήνυση για ψευδή κατάθεση κατά των προσώπων αυτών. Δήλωσε επίσης, ότι θα μηνύσει και δύο ψυχιάτρους για ψευδή βεβαίωση σχετικά με γνωματεύσεις τους για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ισόβια και κάθειρξη 15 ετών για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Όσον αφορά τον Γιάννη Τοπαλούδη, πατέρα της δολοφονημένης φοιτήτριας, είχε δηλώσει σχετικά ότι «η οικογένεια θα υποβάλει μηνύσεις για ψέματα και δυσφήμιση νεκρού. Πρέπει να διερευνηθούν πράγματα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις