«Ξυπνήσαμε από τον θόρυβο. Αμέτρητοι αστυνομικοί από διαφορετικές ομάδες κοπανούσαν πόρτες, τοίχους… Μας έλεγαν να μπούμε στα δωμάτια μας. Απ’ όπου περνούσαν έσπαγαν. Ήταν αμέτρητα άτομα… Η εισβολή στην εστία έγινε διότι φοιτητές διεκδικούσαν δικαιώματα»

Με αυτά τα λόγια περιγράφει φοιτητής που μένει στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου που βρίσκεται στην οδό Ούλαφ Πάλμε, όπου το πρωί έγινε έφοδος δυνάμεων των ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ και της Δίωξης Ναρκωτικών, παρουσία και εισαγγελέα.

Φαίνεται ότι κάθε φορά που η κυβέρνηση κάνει ένα πολιτικό λάθος, το Υπουργείο Προ.Πο.  αναλαμβάνει να επισκιάσει επικοινωνιακά το «λάθος». Σήμερα λοιπόν υπό τον φόντο της γενικής κατακραυγής που δημιούργησε το θέμα εμβολιασμού διαφόρων στελεχών της κυβέρνησης προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις σε μια επιχείρηση τρομοκράτησης.

Στις φωτογραφίες φαίνονται οι αστυνομικοί των ΕΚΑΜ καθώς βρίσκονται στους διαδρόμους των δωματίων. Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικοί τους απέκλεισαν στα δωμάτιά τους και δεν τους άφηναν να βγουν έξω. Παράλληλα, προκάλεσαν πολλές φθορές στο κτίριο, σπάζοντας πόρτες δωματίων και εισβάλλοντας και στον χώρο των πολιτιστικών ομάδων της εστίας (Π.Ο.Φ.Ε.Π.Α.) δημιουργώντας φθορές, σπάζοντας τζαμαρίες και κατάσχοντας υλικά των ομάδων (laptop, σκληρούς δίσκους κ.λπ.)

Τα άτομα που προσήγαγαν διαμένουν σε καταλήψεις στέγης, τις οποίες έχει νομιμοποιήσει ο σύλλογος. Οι καταλήψεις αυτές δεν έχουν γίνει σε δωμάτια, αλλά σε ανεκμετάλλευτους χώρους, όπως είναι οι αποθήκες.

Μόνο ο Σύλλογος έχει εμποδίσει τους διακινητές ναρκωτικών

Οι Πολιτιστικές Ομάδες ΦΕΠΕ ανέφεραν η Πρυτανεία βρήκε αφορμή, μέσω της δίωξης εμπόρων ναρκωτικών στην εστία, να καταστείλει τον αγώνα του Συλλόγου. Κι αυτό διότι όπως λέει «τόσα χρόνια που η μαφία έχει κατακλύσει τον γύρω χώρο των εστιών και έχει πρόσβαση από την κεντρική Πύλη του Πανεπιστημίου σε ώρες που δεν έχουμε ούτε εμείς, η Πρυτανεία και η αστυνομία δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Αντιθέτως, σε περιπτώσεις που προσπαθούσαν να μπουν στο εσωτερικό της εστίας, μόνος του ο Σύλλογος μέσα από την αγωνιστική και συλλογική του δράση μπόρεσε να τους διώξει».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις