Θλίψη έχει προκαλέσει στη Λάρισα η είδηση ότι μία 18χρονη κοπέλα «χτυπήθηκε» από ηλεκτρικό ρεύμα εντός του χώρου των γραμμών στην περιοχή του ΟΣΕ στο Μεζούρλο Λάρισας. Χειρουργήθηκε την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης, όπου και μεταφέρθηκε μετά το ατύχημα έχοντας τις αισθήσεις της αλλά και επικοινωνία με το περιβάλλον και πλέον νοσηλεύεται στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Η 18χρονη φέρει εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού στα άκρα της και συγκεκριμένα στο ένα της χέρι και στο ένα της πόδι.

Για τα επόμενα 24ωρα η κατάστασή της κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο σοβαρό ατύχημα στη Λάρισα. Πριν τρία χρόνια σχεδόν στο ίδιο σημείο, ένας 15χρονος μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία με αποτέλεσμα να καταλήξει λίγες εβδομάδες μετά.

Φωτό: onlarissa.gr

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017, ο 15χρονος Κωνσταντίνος Μπαμπανιάρης έφυγε από το σπίτι του από τη συνοικία των Αμπελοκήπων (Ταμπάκικα) προκειμένου να κάνει βόλτα με το ποδήλατό του. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», ο μαθητής βρέθηκε στο Μεζούρλο και από το χωρίς περίφραξη τμήμα, εισήλθε στις γραμμές του ΟΣΕ. Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, ο 59χρονος φύλακας της βάρδιας άκουσε μια ηχηρή έκρηξη και από την εκδήλωση φωτιάς, κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, έχοντας την ψευδή εντύπωση πως πρόκειται για εστία φωτιάς σε ξερόχορτα.

Μάλιστα, παίρνοντας έναν πυροσβεστήρα και μια κουβέρτα, ο φύλακας πήγε να σβήσει τη φωτιά μέχρι να καταφθάσουν οι πυροσβέστες. Για να διαπιστώσει έντρομος ότι μεταξύ δύο βαγονιών στην 7η σειρά του δικτύου, ένας νέος άνδρας «φλεγόταν σαν λαμπάδα», όπως σοκαρισμένος περιέγραφε το γεγονός στους αστυνομικούς.

Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ μετέφερε τον 15χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας αλλά λόγω της έκτασης των εγκαυμάτων (στο 90% του σώματος) που προκλήθηκαν από την ηλεκτροπληξία, ο ανήλικος μαθητής διακομίσθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Παίδων «Παν. και Αγλαΐας Κυριακού» στην Αθήνα. Εκεί όπου μετά από μια εβδομάδα νοσηλείας, έχασε τελικά τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο άτυχος μαθητής

Χωρίς περίφραξη

Όπως έγραφε χαρακτηριστικά η «Ελευθερία», το τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ, που διαθέτει περίφραξη, βρίσκεται από την ανατολική πλευρά στη συνοικία της Νέας Πολιτείας (επί της οδού Ξυλοκάστρου) και είναι μήκους περίπου 300 μέτρων. Ο χώρος δεν διαθέτει περίφραξη με αφορμή μεταφορτώσεις εμπορευμάτων, κυρίως του Στρατού Ξηράς, με τη Στρατιωτική Διοίκηση Σιδηροδρόμων Λάρισας να διευκρινίζει πως δεν έχει την αρμοδιότητα για την περίφραξη του χώρου.

Παρά τη σήμανση επίσης για τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας αρκετοί νέοι εισέρχονται στις γραμμές του ΟΣΕ. Όπως τόνιζαν στελέχη του Οργανισμού στην «Ε», «είναι συχνό φαινόμενο να εντοπίζονται νεαροί στα σημεία και να απομακρύνονται από τους φύλακες. Συνήθως ανεβαίνουν να κάνουν γκράφιτι χωρίς να υπολογίζουν τους κινδύνους του ρεύματος».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις