Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η ιατροδικαστική εξέτασης του πτώματος που βρέθηκε σε βαλίτσα στα Βίλια Αττικής. Υπενθυμίζεται πως το πτώμα βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δε φέρει κακώσεις.

Μάλιστα, ο ιατροδικαστής κατέληξε πως πρόκειται για γυναίκα άνω των 30 ετών, ενώ η αιτία θανάτου παραμένει απροσδιόριστη. Ο ιατροδικαστής αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο θάνατος να ήταν ασφυκτικός, όμως είναι κάτι που ιατροδικαστικά, λόγω της εικόνας που παρουσίαζε το πτώμα, δεν μπορεί σε αυτή τη φάση της εξέτασης να πιστοποιηθεί και επίσημα. Επιπλέον ο χρόνος θανάτου της προσδιορίζεται περίπου ένα μήνα πριν.

Οι Αρχές θεωρούν δεδομένο ότι μεσολάβησε λίγη ώρα από τη στιγμή της δολοφονίας μέχρι τη στιγμή που ο δράστης ή οι δράστες τοποθέτησαν τη γυναίκα μέσα στη βαλίτσα, την έκλεισαν και την πέταξαν στο σημείο όπου εντοπίστηκε πριν από δύο ημέρες από κυνηγούς στα Βίλια.

Με αγωνία αναμένεται η τοξικολογική εξέταση για να διαπιστωθεί ιατροδικαστικά εάν στον οργανισμό της κοπέλας υπήρχε η οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία οι Αρχές είναι σύμφωνα με πληροφορίες πολύ κοντά στην επίσημη ταυτοποίησή της.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο δράστης είχε μελετήσει καλά τις κινήσεις του. Φρόντισε το θύμα του να είναι γυμνό, μόνο με το εσώρουχό της, ώστε να εμποδίσει την άμεση ταυτοποίησή της από τα ρούχα. Την έβαλε στη βαλίτσα σχεδόν αμέσως μετά το θάνατό της, πριν επέλθει η νεκρική ακαμψία κι ύστερα τύλιξε τη βαλίτσα με μονωτική ταινία, προκειμένου να μην μπορεί να ανοιχτεί εύκολα, κυρίως από τα άγρια ζώα της περιοχής.

Με την ιατροδικαστική εξέταση μπαίνει τέλος στην αγωνία για την οικογένειας της 19χρονης Άρτεμις από το Κορωπί, η οποία αγνοείται από τις 16 Οκτωβρίου 2020. Ο Τάσος Ντούγκας, δικηγόρος της οικογένειας της 19χρονης, μιλώντας στην εκπομπή «Live News» του Mega, είχε τονίσει ότι οι γονείς της άτυχης κοπέλας κινητοποιήθηκαν αμέσως μόλις άκουσαν την είδηση. «Ανησυχήσαμε όλοι. Περιμένουμε την ταυτοποίηση του DNA». «Το θετικό είναι ότι στη συγκεκριμένη εξαφάνιση, μέχρι πριν λίγες μέρες, πήραμε μαρτυρία ότι η 19χρονη εθεάθη στο κέντρο της Αθήνας», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο κοινά σημεία στην υπόθεση της εξαφάνισης στο Κορωπί και αυτής στα Βίλια είναι το ύψος των δύο γυναικών καθώς και ο χρόνος εξαφάνισης της 19χρονης που συμπίπτει με τη σήψη του πτώματος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις