Ανείπωτη τραγωδία ανήμερα Πρωτοχρονιάς στη Λάρισα, με τροχαίο δυστύχημα να σημειώνεται τα ξημερώματα της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες από το larissanet.gr, το τροχαίο δυστύχημα συνέβη στις 5:40 το πρωί και ο τραγικός απολογισμός αφορά στο θάνατο της 19χρονης που επέβαινε στο αυτοκίνητο, και τον τραυματισμό του 21χρονου οδηγού του οχήματος, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Φωτογραφία αρχείου

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόσκρουση του επιβατικού οχήματος σε φτάχτη στάθμευσης καταστήματος. Το αυτοκίνητο είχε κατεύθυνση την Λάρισα, προερχόμενο από τον Αμπελώνα, και στο 5ο χλμ. της επαρχιακής οδού εξετράπη της πορείας του.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δύο οχήματα της Πυροσβεστικής, όπου μετά από αρκετή ώρα επιχείρησης, απεγκλώβισαν τα δύο άτομα που επέβαιναν. Στο σημείο έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Τι προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας σε περίπτωση ατυχήματος

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας έχει προχωρήσει στην δημοσίευση ειδικών οδηγιών για την περίπτωση του τροχαίου ατυχήματος, σύμφωνα με τις οποίες οι ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί ο εμπλεκόμενος είναι:

α) Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία.

β) Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να  ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή.

γ) Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει:

  • Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές.
  • Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις