Μια πρωτοφανή – για τα αστυνομικά χρονικά – υπόθεση κλοπής εξετάζουν οι αρχές στο Κορωπί, όπου έναν αγρότης υποστηρίζει πως του έκλεψαν 165.000 ευρώ από έναν… τενεκέ που είχε θάψει στο κοτέτσι, στο κτήμα του, καθώς – όπως φαίνεται – δεν εμπιστευόταν τις τράπεζες.

Πιο αναλυτικά, ο 52χρονος αγρότης πήγε στο αστυνομικό τμήμα στο Κορωπί το απόγευμα της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου 2020 και κατήγγειλε πως του έκλαψαν 165.000 ευρώ που είχε θάψει στο κοτέτσι του αγροκτήματος. Όπως ισχυρίζεται, είχε κρύψει τα χρήματα σε έναν τενεκέ τυριού τον οποίο είχε θάψει στο κοτέτσι και όταν πήγε να τα πάρει, αυτά είχαν κάνει «φτερά».

Όπως καταγγέλλει δράστες της κλοπές από το κοτέτσι είναι οι δυο εργάτες του ιδιοκτήτη του κτήματος, ένας Πακιστανός και ένας Ινδός, στους οποίους έχει υποβληθεί μήνυση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα τέλη του περασμένου Αυγούστου του 2020, αντιλήφθηκε ότι οι δυο εργάτες που διέμεναν στο κτήμα, είχαν αδειάσει το μεταλλικό κουτί με τις 165.000 ευρώ.

Οι δυο αλλοδαποί, υποσχέθηκαν στον 52χρονο πώς θα του επιτρέψουν τα χρήματα και του ζήτησαν να μην πάει στην αστυνομία, όπως αναφέρει και ο ίδιος. Ωστόσο, πριν από περίπου 2 εβδομάδες εξαφανίστηκαν και οι δυο, με αποτέλεσμα να καταγγείλει ο 52χρονος το περιστατικό. Ο ίδιος δηλώνει ότι βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, καθώς τα χρήματα αυτά ήταν οι κόποι τριών οικογενειών. Όπως κατήγγειλε στη μήνυση που υπέβαλλε το θύμα, η μεγάλη αρπαγή έγινε κατά το χρονικό διάστημα 29 Αυγούστου με 1η Σεπτεμβρίου. Τα λεφτά μάλιστα, όπως υποστήριξε, δεν ήταν όλα δικά του, άλλα ένα μέρος αφού τα υπόλοιπα ανήκουν στη σύντροφο και την κόρη του.

Οι διαπραγματεύσεις

Όπως ισχυρίζεται στην καταγγελία που έκανε στο Τμήματος Ασφαλείας Κρωπίας, το απόγευμα της Τετάρτης ο 52χρονος κτηματίας, οι δύο άνδρες που δούλευαν στο κτήμα του και ζούσαν σε ένα παράπηγμα, όταν διαπίστωσε ότι έβαλαν χέρι στην περιουσία του και άρπαξαν τον «χρυσό» τενεκέ από τυρί, παραδέχτηκαν την πράξη τους. Και τότε ξεκίνησαν οι «διαπραγματεύσεις».

Ο Ινδός και ο Πακιστανός κατάφεραν να τον πείσουν, όπως λέει ο ίδιος, να μην πάει στην Αστυνομία, γιατί υπόσχονταν να του επιστρέψουν τον τενεκέ. Όμως δεν το έκαναν. Και κάθε φορά που τους ζητούσε τε λεφτά, τον κορόιδευαν και κατάφερναν να τον πείσουν να μην τους καταγγείλει.

Μέχρι που στις 10 Δεκεμβρίου 2020 ο 35χρονος Ινδός την κατάφερε να διαφύγει, ενώ στις 22 Δεκεμβρίου 2020 εξαφανίστηκε και ο 20χρονος Πακιστανός. Τότε, ο 52χρονος, μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Κρωπίας όπου υπέβαλλε μήνυση εναντίον των αλλοδαπών για την υπόθεση του χαμένου θησαυρού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις