Μετά το ντόμινο των καταγγελιών των προηγούμενων 24ώρων για αιφνιδιαστικές αναβολές προγραμματισμένων εμβολιασμών του υγειονομικού προσωπικού, σε αρκετά νοσοκομεία της περιφέρειας, ο γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους απάντησε εκ μέρους του υπουργείου Υγείας ότι «δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών».

Θυμίζουμε ότι ο κος Θεμιστοκλέους ήταν ένα από τα πολλά πρόσωπα της κυβέρνησης που έσπευσαν να εμβολιαστούν στο Σωτήρια, παρά το νερό της ηλικίας του, την ημέρα που αναβλήθηκε ο προγραμματισμένος εμβολιασμός των υγειονομικών του νοσοκομείου.

EUROKINISSI

Παρά τις δηλώσεις του γραμματέως, αναβολές υπήρξαν σε νοσοκομεία της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας και αλλού, ενώ χθες ακολούθησαν κι άλλες παρεμφερείς ανακοινώσεις εργαζόμενων στον χώρο της Υγείας. Την ίδια στιγμή πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για «αλαλούμ» καταστάσεις.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι με μια αιφνίδια εντολή η 2η ΥΠΕ ακύρωσε τον προγραμματισμένο για τη Δευτέρα 4/1/21, εμβολιασμό των υγειονομικών που εργάζονται στα Νοσοκομεία Κω και Ρόδου.

Παράλληλα με τον εμβολιασμό υπάρχει και η καθυστέρηση των εμβολίων. Ο κος Σύψας, καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ, σε τηλεοπτική του συνέντευξη ανέφερε ότι και ο εφοδιασμός δεν είναι δεδομένος σε εμβόλια. Η Ευρώπη τον καθυστέρησε γιατί ακολούθησε τις σωστές διαδικασίες

Η θεωρία των παιγνίων

Το κύριο αντικείμενό της θεωρία των παιγνίων είναι η ανάλυση των αποφάσεων σε καταστάσεις στρατηγικής αλληλεξάρτησης. Και η αναφορά στην θεωρία σχετίζεται με τις ιδέες που καταθέτουν φανατικοί οπαδοί της κυβέρνησης, για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να δρομολογηθεί ομαλά και να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός.

Ο κος Αριστίδης Δοξιάδης προτείνει μέσα από τα social media:

Επιλογή 1: Στρατιωτική θητεία 32 μήνες για όλους τους άνδρες και 24 μήνες για όλες σχεδόν τις γυναίκες. Πρόσθετη υποχρέωση 36 μέρες κάθε χρόνο για άνδρες μέχρι τα 40, όποτε κρίνει η κυβέρνηση. Στην πανδημία, 10% του πληθυσμού εμβολιάζεται μέσα στις πρώτες 10 μέρες από την στιγμή που έφτασε το εμβόλιο.
Επιλογή 2: Στρατιωτική θητεία όπως στην Ελλάδα. Στην πανδημία, 10% του πληθυσμού εμβολιάζεται μέσα στις πρώτες 75 μέρες από την στιγμή που έφτασε το εμβόλιο.
Διαλέχτε.

Η Ελλάδα τελικά έχει ανθρώπους της οικονομικής επιστήμης που προτείνουν τριπλασιασμό της στρατιωτικής θητείας ως λύση για γρήγορους και μαζικότερους εμβολιασμούς. Από ένα εμβόλιο που η Ελλάδα ακόμα δεν έχει. Κι από ένα σύστημα εμβολιασμού που από την πρώτη μέρα αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως αποδεικνύουν οι συνεχείς αναβολές. Είναι γεγονός ότι τέτοιες ιδέες εκθεμελιώνουν οποιασδήποτε λογική σκέψη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις