Μετά τις αποκαλύψεις ότι τα νοσοκομεία θα φιλοξενήσουν τελικά τα εμβολιαστικά κέντρα καθώς και το γεγονός ότι αρκετοί ηλικιωμένοι κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό αλλά μίλια μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, τώρα μια νέα αποκάλυψη έρχεται να προστεθεί στο εμβολιαστικό αλαλούμ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες, στήνονται εμβολιαστικά κέντρα ηλικιωμένων μέσα στα νοσοκομεία… παίδων, όπου οι παιδίατροι καλούνται να κάνουν τους σχετικούς εμβολιασμούς. Τα παραπάνω δημοσιοποίησε ο Π. Παπανικολάου, γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, μέσω twitter. Όπως αποκάλυψε, έκπληκτοι οι γιατροί του νοσοκομείου παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» έμαθαν πως τις προσεχείς μέρες στο νοσοκομείο θα λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο υπερηλίκων που θα τους εμβολιάζουν … οι παιδίατροι του νοσοκομείου.

Μάλιστα, λίγη ώρα αργότερα ο γενικός γραμματέας αποκάλυψε πως και στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης θα λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο υπερηλίκων.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι ηλικιωμένοι δέχονται sms για εμβολιασμό σε νοσοκομεία. Ωστόσο, στα περισσότερα νοσοκομεία δεν υπάρχει καμία ενημέρωση.

Τα Κέντρα Υγείας γίνονται Κέντρα εμβολιασμού

Δυστυχώς το σχέδιο του υπουργείου για 1018 εμβολιαστικά κέντρα στη χώρα μας φαίνεται πως θα υλοποιηθεί με τη μετατροπή των Κέντρων Υγείας σε κέντρα εμβολιασμού. Σημειώνεται πως τα Κέντρα Υγείας παρά το γεγονός ότι είναι υποστελεχωμένα είναι κρίσιμης σημασίας ειδικά για τους κατοίκους της επαρχίας. Όπως αναφέρει το Ποντίκι, όλα τα μεγάλα Κέντρα Υγείας θα μετατραπούν σε κέντρα εμβολιασμού για τους υπερήλικες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα όλο το υγειονομικό προσωπικό θα δουλεύει σε δύο βάρδιες 8πμ -2μμ και 2μμ-8μμ αποκλειστικά στα εμβολιαστικά κέντρα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όλα τα Κέντρα Υγείας ακυρώνουν τα ραντεβού σχεδόν όλων των ειδικοτήτων από 20/1/2021, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για τις βραδινές βάρδιες των κέντρων υγείας.

Το παράδειγμα της Ηλιούπολης

Τα παραπάνω φυσικά δεν ισχύουν μόνο για την επαρχία, καθώς το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης ακύρωσε σχεδόν όλα τα ραντεβού μετά την 20/1. Σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης που επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας του δήμου, η υποδιευθύντρια ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι το Κέντρο ετοιμάζεται να λειτουργήσει ως κέντρο εμβολιασμού περιμένοντας το αναγκαίο προσωπικό, ενώ μετά τις 20 Ιανουαρίου τα μόνο ραντεβού που θα εκτελούνται είναι τα ορθοπεδικά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις