Στην επιστολή του εκφράζει τόσο την αποδοκιμασία του για το περιεχόμενο της καταγγελίας, όσο και για την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η οποία σχολιάστηκε με μελανά χρώματα, αφού αφήνει αιχμές για την καταγγέλλουσα. Ο κ. Παπαδημητρίου, αναφέρει πως με την παραίτησή του επιζητεί να υπερασπιστεί στο κύρος του θεσμού, αλλά και να δηλώσει τη συμπαράτασή του στην αθλήτρια, την οποία η ανακοίνωση της ΕΠΟ “αφήνει εκτεθειμένη“, όπως τονίζει.

Σημειώνει στην επιστολή:

“Κύριε Πρόεδρε,

Ως μέλος της μεγάλης ιστιοπλοϊκής οικογένειας, αισθάνομαι ντροπή, θλίψη και οργή, αφενός για την καταγγελία της Ολυμπιονίκη μας Σοφίας Μπεκατώρου ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και αφετέρου για την αντίδραση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, μέμφεται την καταγγέλουσα γιατί τον χρόνο της αποκάλυψης και όχι για την ουσία, χαρακτηρίζοντας την καταγγελία μάλιστα, «ως δυσάρεστο περιστατικό».

Κατόπιν αυτού υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του ΔΣ ώστε να υπερασπιστώ το κύρος του θεσμού της Ομοσπονδίας και την ιστορία του αθλήματος. Επιπλέον, για να συμπαρασταθώ στην Σοφία που η ανακοίνωση της ΕΙΟ, την αφήνει εκτεθειμένη σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Λυπάμαι γιατί η αντίδραση της Ομοσπονδίας είναι κατώτερη των περιστάσεων και εκθέτει τα μέλη της αλλά περισσότερο την πλειοψηφία του ιστιοπλοϊκού κόσμου που σέβεται την προσωπικότητα και την υπόληψη κάθε αθλήτριας και αθλητή. Περίμενα έκτακτη συγκρότηση ΔΣ και άμεση ενεργοποίηση των πειθαρχικών οργάνων, κάτι που δεν έγινε.

Καλώ τη δικαιοσύνη να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να διαλευκανθεί σε βάθος η καταγγελία που θίγει την τιμή και την υπόληψη όσων εργάζονται για την πρόοδο και την ανάπτυξη του αθλήματος.

Γιάννης Παπαδημητρίου

Πρόεδρος Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς“.

Προς ΔΣ ΕΙΟ

Κύριε Πρόεδρε,
ως μέλος της μεγάλης ιστιοπλοϊκής οικογένειας, αισθάνομαι ντροπή, θλίψη και οργή, αφενός…

Σημειώνεται πως η Ομοσπονδία εξέδωσε μία αμφιλεγόμενη ανακοίνωση η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: “Επειδή, όμως, δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε, παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη, και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα”.

Ρεπορτάζ της Καθημερινής, αναφέρει πως η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, εναντίον παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, βρίσκεται στον εισαγγελέα. Από την επίσημη Πολιτεία, στήριξη στην Ολυμπιονίκη εξέφρασαν τόσο ο υπουργός Αθλητισμού, όσο και η υπουργός Πολιτισμού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις