Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα για τις μετακινήσεις εκτός νομού ανέφερε πως οι «άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα για να επαναλειτουργήσουν».

Σημειώνεται πως με ενδιαφέρον αναμένονται οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης μετά από περίπου 2,5 μήνες καραντίνας. Τα δημοτικά σχολεία άνοιξαν την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ τα καταστήματα μαζί με κομμωτήρια κ.λπ. λειτουργούν από την περασμένη Δευτέρα. Έτσι, οι επόμενες κινήσεις θα κριθούν μόλις οι επιδημιολόγοι πάρουν στα χέρια τους τα επιδημιολογικά δεδομένα των δύο επόμενων εβδομάδων.

Επικρατέστερη ημερομηνία για τα σχολεία η 1η Φεβρουαρίου

Η επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων είναι το επόμενο βήμα της κυβέρνησης, ωστόσο όπως είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, οι ειδικοί δεν έχουν στα χέρια τους ακόμη τα απαραίτητα στοιχεία για να πάρουν μία τέτοια απόφαση: «Μέχρι στιγμής έχουμε ανοίξει τα σχολεία και μόλις κάναμε ένα γενναίο άνοιγμα του λιανεμπορίου. Γι΄αυτό πρέπει να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να ανοίξουμε με ασφάλεια τις υπόλοιπες βαθμίδες των σχολείων», ανέφερε ο Ταραντίλης.

Χωρίς να αφήνει πολλά περιθώρια για να ανοίξει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση επανέλαβε ότι πρέπει οι ειδικοί να έχουν επίσης στα επιδημιολογικά στοιχεία τόσο από το άνοιγμα των εορτών, όσο και από το άνοιγμα του λιανεμπορίου, παραπέμποντας δηλαδή τη συζήτηση για το επόμενη εβδομάδα.

Έτσι, σε περίπτωση όμως που δεν υπάρξει κάποια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και τα πράγματα κυλήσουν ομαλά, η επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων στα σχολεία τους αναμένεται να γίνει την 1η Φεβρουαρίου.

Μετακίνηση εκτός νομού με… κράτηση σε ξενοδοχείο

Την Παρασκευή αναμένεται να αποφασίσει η κυβέρνηση για την άρση της απαγόρευσης από νομό σε νομό, σε μια προσπάθεια να τονώσει τόσο τα χιονοδρομικά κέντρα όσο και τις επιχειρήσεις που βασίζονται στο χειμερινό τουρισμό. Ωστόσο, πολλοί είναι οι πολίτες που αναμένουν τη μετακίνηση εκτός νομού, ώστε να επισκεφτούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που μένουν στην επαρχία και λόγω lockdown παραμένουν εδώ και δύο μήνες χωριστά.

Τέλος, το επόμενο διάστημα αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για το ψάρεμα και το κυνήγι, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και το θέμα του ανοίγματος των πρακτορείων ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις