Αναστολή λειτουργίας του 3ου Δημοτικού σχολείου Ευκαρπίας ανακοινώθηκε το πρωί της Τετάρτης, λόγω συρροής κρουσμάτων και ύστερα από σχετική απόφαση της διεύθυνσης του σχολείου. Η εκπαιδευτική δομή θα παραμείνει κλειστή για 14 ημέρες και η διδασκαλία των μαθητών θα συνεχιστεί μέσω τηλεκπαίδευσης.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως, στο εν λόγω σχολείο ήδη δύο τμήματα είχαν αναστείλει την λειτουργία τους, καθώς οι εκπαιδευτικοί είχαν διαγνωσθεί θετικοί στον ιό. Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, φαίνεται πως και η διευθύντρια της εκπαιδευτικής δομής βρέθηκε θετική.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Σας ανακοινώνουμε ότι μετά τη συρροή κρουσμάτων COVID-19 στο σχολείο μας, η σχολική μας μονάδα τίθεται σε αναστολή λειτουργίας για 14 μέρες από την Τετάρτη 20/1/2021. Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει άμεσα».

1η Φλεβάρη η επικρατέστερη ημερομηνία για το άνοιγμα Λυκείων και Γυμνασίων

Προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η επανέναρξη λειτουργίας Λυκείων και Γυμνασίων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα ο ίδιος, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα για τις μετακινήσεις εκτός νομού ανέφερε πως οι «άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα για να επαναλειτουργήσουν».

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε εχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, οι ειδικοί δεν έχουν στα χέρια τους ακόμη τα απαραίτητα στοιχεία για να πάρουν μία τέτοια απόφαση. «Μέχρι στιγμής έχουμε ανοίξει τα σχολεία και μόλις κάναμε ένα γενναίο άνοιγμα του λιανεμπορίου. Γι΄αυτό πρέπει να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να ανοίξουμε με ασφάλεια τις υπόλοιπες βαθμίδες των σχολείων», ανέφερε ο Ταραντίλης.

Χωρίς να αφήνει πολλά περιθώρια για να ανοίξει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση επανέλαβε ότι πρέπει οι ειδικοί να έχουν επίσης στα επιδημιολογικά στοιχεία τόσο από το άνοιγμα των εορτών, όσο και από το άνοιγμα του λιανεμπορίου, παραπέμποντας δηλαδή τη συζήτηση για το επόμενη εβδομάδα.

Έτσι, σε περίπτωση όμως που δεν υπάρξει κάποια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και τα πράγματα κυλήσουν ομαλά, η επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων στα σχολεία τους αναμένεται να γίνει την 1η Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις