Μεγάλες ζημιές υπέστησαν αυτοκίνητα στις περιοχές Μοσχάτο και Ίλιον, κατόπιν εμπρηστικών ενεργειών, τα ξημερώματα της Τρίτης 26/1. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τη μια, φωτιά σε όχημα στο Ίλιον, στη Ζωοδόχου Πηγής, προκάλεσε ζημιές σε ακόμα δύο. Στο σημείο έσπευσαν οκτώ πυροσβέστες με δύο οχήματα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Πηγή φωτογραφίας: lawandorder.gr

Λίγο αργότερα, στις 5 τα ξημερώματα, ακόμη τέσσερα αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες στην οδό Ομήρου στο Μοσχάτο. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν έξι πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Θα πρέπει να σημειωθεί πως, κάτοικος της περιοχής μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό του ANT1 και την εκπομπή ”Καλημέρα Ελλάδα”, υποστηρίζοντας πως προηγήθηκαν εκρήξεις πριν το ξέσπασμα της φωτιάς, ενώ κατάφεραν να απομακρύνουν τρία αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο.

Σε σχετικό ρεπορτάζ της εκπομπής ”Κοινωνία Ώρα Mega”, πρόκειται για μια ήσυχη γειτονιά χωρίς ιδιαίτερη κίνηση.

Αποζημιώσεις σε περίπτωση εμπρησμού

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που δέχθηκαν εμπρησμό, θα πρέπει να ανατρέχουν στα ασφαλιστήριά τους, για να διαπιστώσουν αν λαμβάνουν σχετική αποζημίωση. Συγκεκριμένα, η Ε.Α.Ε.Ε. (Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος) αναφέρει πως:

”Με την ασφάλιση πυρός ο κάτοχος του συμβολαίου καλύπτεται για ζημιές που μπορούν να προκληθούν στο αυτοκίνητο από πυρκαγιά, πτώση κεραυνού ή έκρηξη. Η μολότοφ είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και για να λάβει κάποιος αποζημίωση θα πρέπει να υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τρομοκρατικές ενέργειες”.

Ακόμη, προσθέτουν πως: ”Οι τρομοκρατικές ενέργειες αποτελούν ουσιαστικά ειδική περίπτωση κακόβουλων ενεργειών, οι οποίες λόγω της σημαντικότητας των συνεπειών που μπορούν να επιφέρουν καλύπτονται ασφαλιστικά, σε διεθνές επίπεδο, με ξεχωριστή, συνήθως, ειδική ασφαλιστική κάλυψη. Οι πράξεις κατά τη διάρκεια στάσεων, απεργιών, οχλαγωγιών και εν γένει πολιτικών ταραχών αποτελούν, επίσης, μορφή κακόβουλων ενεργειών, τις οποίες πολλές ασφαλιστικές εταιρίες καλύπτουν με ξεχωριστή ασφαλιστική κάλυψη”, ενώ καταλήγουν στο ότι:

”Όποιος επιθυμεί να είναι ασφαλισμένος για ζημιές που μπορεί να προέλθουν από όλες τις παραπάνω ενέργειες, πρέπει να φροντίσει ώστε να του έχουν παρασχεθεί όλες οι σχετικές καλύψεις από την ασφαλιστική εταιρία”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις