Μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου 2021, θα υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική, εκτίμησε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ,  τόνισε πως μέχρι τα μέσα του Φεβρουάριου θα υπάρχει σταθεροποίηση και την τελευταία εβδομάδα θα υπάρχει αύξηση περίπου στα 600 κρούσματα την ήμερα στο λεκανοπέδιο.

Αναφορικά με το λιανεμπόριο, εξήγησε πως οι τελευταίες αποφάσεις θα βοηθήσουν στο να μειωθεί ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς ενώ τόνισε πως στα καταστήματα τα μέτρα τηρούνταν κανονικά. Ακόμη ανέφερε πως θα ήταν πιο ασφαλές να ανοίγαμε τα γυμνάσια χωρίς όμως το click away στα μαγαζιά.

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ισχύουν στο λεκανοπέδιο

Υπενθυμίζεται ότι στις κόκκινες περιοχές μπαίνει η Περιφερειακή Ενότητα της Αττικής, πλην των νήσων Αττικής, έπειτα από εισήγηση των επιδημιολόγων και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που διαμορφώθηκαν την τελευταία εβδομάδα, γεγονός που θέτει σε ισχύ πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για την περιοχή.

Πιο αναλυτικά, από σήμερα, Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021, στις 6 το πρωί τέθηκαν σε ισχύ τα εξής μέτρα για την περιφερειακή Ενότητα της Αττικής πλην της περιφερειακής Ενότητας των νήσων:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.
  • Λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση)
  • Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.
  • Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop).
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις