Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας οδήγησε ειδικούς και κυβέρνηση σε νέα μέτρα, τα οποία αλλάζουν το ωράριο, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, όπως έγιναν κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, «αξιολογήθηκαν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα και αποφασίστηκε κατ’ αρχήν η ένταξη στις κόκκινες περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής».

Έτσι, μαζί με την Αττική, οι περιοχές αυτές τα καταστήματα θα λειτουργήσουν ως εξής:

Τέλος το Click in Shop – Ψώνια μόνο με click away τις καθημερινές

Αναστέλλεται η λειτουργία του Click in Shop, που ίσχυε ως σήμερα για καταστήματα ρούχων, υποδημάτων και βιβλιοπωλείων, όπου οι πολίτες θα μπορούσαν να εισέλθουν στο κατάστημα έπειτα από ραντεβού. Το λιανεμπόριο θα λειτουργεί μόνο με τη μέθοδο του Click Away και μόνο τις καθημερινές.

Κομμωτήρια κουρεία, κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες αισθητικής, ΚΤΕΟ και καταστήματα ΟΠΑΠ συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά με τα μέτρα που υπήρχαν μέχρι σήμερα.

Κλειστά όλα (πλην βασικών αγαθών) τα Σάββατα

Σε ό, τι αφορά στο ωράριο, τα καταστήματα αυτά θα λειτουργούν από Δευτέρα ως Παρασκευή μεταξύ 07.00 και 20.00, όπως ισχύει ως σήμερα. Την ίδια ώρα λιανεμπόριο, αλλά και λαϊκές αγορές δεν θα λειτουργούν τα Σαββατοκύριακα.

Διευκρινίζεται ότι και η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο (13-14 Φεβρουαρίου).

Τα μόνα καταστήματα που θα μπορούν να λειτουργούν το Σάββατο είναι σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φούρνοι, βενζινάδικα και φαρμακεία που θα λειτουργούν μεταξύ 07.00 το πρωί και 17.00 το απόγευμα. Αυτό εξαιτίας της επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18.00 σε Αττική και Θεσσαλονίκη για τα Σαββατοκύριακα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις