Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Ωρωπού της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές χιονοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 13-02-2021 στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για ένα (1) μήνα, ήτοι έως και 13 Μαρτίου 2021.

Δήμαρχος Ωρωπού: Να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του

Ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης ενημερώνει διαρκώς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρεια Αττικής και τον ΔΕΔΔΗΕ για τα προβλήματα ρευματοδότησης στις περισσότερες περιοχές του δήμου, τα οποία έχουν προκαλέσει αλυσιδωτά προβλήματα και στην υδροδότηση.

Ο κ. Γιασημάκης δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος Ωρωπού έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό κατά τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων ώστε να υπάρξουν λιγότερα προβλήματα. Πρέπει όμως να αντιληφθούν οι υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ πως στον Δήμο Ωρωπού εκτός από διακοπή ρεύματος έχουμε και διακοπή νερού για δεύτερο 24ωρο».

«Παρακολουθώ από κοντά όλες τις βλάβες, αλλά τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχώς αλλάζουν οι προτεραιότητές τους. Στο αντλιοστάσιο της Μαυροσουβάλας οι δυνάμεις του Δήμου και η Πυροσβεστική άνοιξαν το δρόμο μετά από πολύωρη και τιτάνια προσπάθεια αλλά μέχρι τώρα ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει αποκαταστήσει τη ρευματοδότηση των γεωτρήσεων. Κάνω έκκληση να αντιληφθούν όλοι τη σοβαρότητα της κατάστασης στον δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση Δήμο της Αττικής».

«Είμαστε όλοι στο δρόμο, παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις, κρατήσαμε το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου ανοικτό, βοηθήσαμε όσους συμπολίτες μας είχαν ανάγκη, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Πρέπει ο καθένας να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί», φέρεται να δήλωσε ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης.

Χωρίς ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η περιοχή του Διονύσου, όπου νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα για πέμπτη ημέρα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΔΕΔΔΗΕ, η ηλεκτροδότηση δεν έχει αποκατασταθεί σε Εκάλη, Διόνυσο, Άγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Δροσιά και Κάλαμο. Το σύνολο των νοικοκυριών που είναι χωρίς ρεύμα είναι 3.500.

Με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων από σήμερα και έως τις 28 Φεβρουαρίου επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων στον βόρειο και ανατολικό τομέα της Περιφέρειας Αττικής που πωλούν μη ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης καθώς και λιανικό εμπόριο σιδηρικών, χρωμάτων, τζαμιών και άλλων αντίστοιχων ειδών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις