Τα παιδιά μεταδίδουν τον κορονοϊό όσο και οι ενήλικες και για αυτό θα πρέπει να υπάρχουν μεγαλύτερες αποστάσεις στα σχολεία, επισήμανε η καθηγήτρια επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού. Μιλώντας στο MEGA, τόνισε πως για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις καθηγητών για να λειτουργούν τμήματα και το απόγευμα. «Πρέπει κάτι να γίνει άμεσα να αραιώσουν οι τάξεις» είπε.

Όπως είπε, θα πρέπει να ληφθούν πρώτα όλα τα υπόλοιπα μέτρα και μετά να καταλήξουμε σε νέα καραντίνα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο. «Η λύση δεν μπορεί να είναι η τελική λύση, το συνολικό, δηλαδή, κλείσιμο», τόνισε.

Τα σούπερ μάρκετ να ανοίγουν από τις 6 το πρωί

Παράλληλα, η κ. Λινού πρότεινε να διευρυνθεί το ωράριο των σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα να ανοίγουν από τις 6 το πρωί και να πηγαίνουν οι πολίτες να ψωνίζουν με βάρδιες, με βάση την ηλικία τους προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός.

Μελέτες δείχνουν πως είναι μεγάλη η μετάδοση του ιού στους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ, υπογράμμισε.

Διπλή μάσκα στους χώρους δουλειάς

Εξάλλου, δήλωσε πως όποιος μπαίνει στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή βρίσκεται σε χώρο δουλειάς με αρκετό κόσμο, θα πρέπει ή να φορά διπλή μάσκα ή να φορά τη μάσκα ΚΝ95 που εφαρμόζει καλύτερα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις