Αλλαγές στο στο ωράριο των σουπερμάρκετ αλλά και την μετακίνηση των πολιτών έφεραν τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν μεσοβδόμαδα από την κυβέρνηση.

Επίσης ισχύει από αυτό το Σαββατοκύριακο η αλλαγή στο ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας . Δηλαδή, θα ξεκινά από τις 7 το βράδυ και όχι από τις 6 το απόγευμα όπως ίσχυε εδω και κάποιες εβδομάδες (για τα Σαββατοκύριακα)

Επίσης αλλάζει και το ωράριο των σούπερ μάρκετ που θα κλείνουν από σήμερα στις 18:00 προκειμένου να ξεκινά μία ώρα μετά η απαγόρευση κυκλοφορίας, στις 19.00.

Οι καταναλωτές θα πρέπει, προκειμένου να μεταβούν σε κάποιο σουπερμάρκετ, να αποστέλλουν SMS στο 13033 με την επιλογή 2 («Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης [σουπερμάρκετ, μίνι μάρκετ]») ή να χρησιμοποιούν την αντίστοιχη βεβαίωση κίνησης ή μια χειρόγραφη δήλωση.

Μετά την αποστολή με SMS στο 13033 η μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ, οπωροπωλείο, ιχθυοπωλείο, κρεοπωλείο, μίνι μάρκετ κ.λπ πραγματοποιείται: α) μόνο εντός του οικείου δήμου ή β) σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο μόνιμης κατοικίας.

Σε ποια σουπερμάρκετ ή αγορές επιτρέπεται να μεταβούμε.

Απαγορεύεται κάποιος να μετακινηθεί με το αυτοκίνητό του σε σούπερ μάρκετ μακρινού δήμου, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μεταβεί με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα ή άλλο όχημα σε σούπερ μάρκετ ή κατάστημα τροφίμων, το οποίο βρίσκεται εντός του οικείου δήμου ή έως 2 χλμ. από τον τόπο κατοικίας του. Στα χωριά που υπάρχει πρόβλημα έλλειψης καταστημάτων, σύμφωνα με τις αρχές η αστυνομία θα δείχνει ανοχή και κατανόηση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις