Σε ηλικία μόλις 33 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η Έλλη Διβάνη, η κόρη του αείμνηστου Ερρίκου Διβάνη και εκ των συνεχιστών της οικογενειακής επιχείρησης ξενοδοχείων «Διβάνη» σε Αθήνα και Θεσσαλία.

Η άτυχη γυναίκα, φέρεται να άφησε την τελευταία της πνοή στον ύπνο της, μία μέρα μετά τα γενέθλιά της στο σπίτι της στο Ψυχικό. Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, η κηδεία της Έλλης Διβάνης θα τελεστεί αύριο, Τρίτη (9/03), στις 12:00 από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Η Έλλη Διβάνη αφήνει πίσω τη μητέρα της, Σοφία, θείους και ξαδέρφια, ενώ η σορός θα μεταφερθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, στις 11:30 το πρωί. Η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου της.

Η ιστορία των ξενοδοχείων Διβάνη

Το 1958, δύο αδέρφια από τα Τρίκαλα, ο Αριστοτέλης και ο Γιώργος Διβάνης, ακολούθησαν τη συμβουλή τού τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή περί ενασχόλησης με τον τουρισμό και άνοιξαν το πρώτο τους ξενοδοχείο στα Τρίκαλα.

Ήταν μάλιστα πρωτοπόρο για την εποχή του, καθώς και τα 65 δωμάτιά του διέθεταν δικό τους λουτρό.

Πλέον, έπειτα από 60 χρόνια, ο όμιλος Διβάνη αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους τουριστικούς ομίλους της χώρας, παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Αφού η πρώτη απόπειρα των αδερφών στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ο Αριστοτέλης Διβάνης προβλέπει την ανερχόμενη εξέλιξη των Μετεώρων ως εμβληματικού προορισμού τουρισμού, αποφασίζοντας να εγκαινιάσει το δεύτερο ξενοδοχείο του Ομίλου στην Καλαμπάκα.

Το τέλος της δικτατορίας βρίσκει τον Όμιλο «κυρίαρχο» της Θεσσαλίας, έχοντας στο πορτοφόλιό του και τρίτη μονάδα, αυτή τη φορά στην πόλη της Λάρισας (απέναντι από το αρχαίο θέατρο).

Ακολούθως, ανοίγει τα φτερά του για την πρωτεύουσα, όπου λίγο πριν από τη συμπλήρωση της δεύτερης δεκαετίας τους στον ξενοδοχειακό τομέα, τα δύο αδέρφια, σε συνεργασία με τον συντοπίτη του κ. Ζαφόλια, εγκαινιάζουν το πρώτο τους ξενοδοχείο στην Αθήνα στην περιοχή της Ακρόπολης.

Η περιοχή δεν είναι τυχαία, αφού πρόκειται για το πλέον παγκοσμίως αναγνωρίσιμο μνημείο της Ελλάδας και δημοφιλέστερο τουριστικό σημείο της χώρας.

Η τρίτη δεκαετία του Ομίλου Διβάνη σημαδεύεται από το άνοιγμα ενός ακόμη ξενοδοχείου στην Αθήνα που άλλαζε, το Divani Zafolia Alexandras, ένα ιστορικό πλέον κτήριο.

Στη συνέχεια, ο Όμιλος συνεχίζει την επέκτασή του, εξαγοράζοντας το Corfu Kanoni, το οποίο μετατρέπεται στο πολυτελές Divani Corfu Palace, ένα μοναδικό για την περιοχή θέρετρο.

Το 1986 δραστηριοποιείται στις επιχειρήσεις του Ομίλου, μετά την ολοκλήρωση και των μεταπτυχιακών σπουδών του, ο Σπύρος Διβάνης, γιος του Αριστοτέλη, οδηγώντας τον στη νέα εποχή.

Σε μια δύσκολη περίοδο για τον ελληνικό τουρισμό, ο Όμιλος εξαγοράζει το ιστορικό ξενοδοχείο Caravel και μέσα σε τρία χρόνια το Divani Caravel γίνεται η πρώτη σε κερδοφορία ξενοδοχειακή επιχείρηση, αλλά και η πρώτη επιλογή για τη διεξαγωγή διεθνών και εγχώριων εκδηλώσεων και συνεδρίων τις επόμενες δεκαετίες.

Παράλληλα με την επέτειο των 40 ετών του, ο Όμιλος εξαγοράζει το εμβληματικό Apollon Pallas στη Βουλιαγμένη. Μια στρατηγική επενδυτική κίνηση που τον καταξιώνει τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις