Ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τοποθετήθηκε εκτενώς στο τι γίνεται γενικότερα με τη χρήση του γκλομπ, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι οι συνάδελφοι του αναγκάζονται να πληρώσουν οι ίδιοι τον εξοπλισμό τους.

Συγκεκριμένα είπε:

«Απαγορεύεται ό,τι απαγορεύεται, όσο οξύμωρο και αντιφατικό ακούγεται αυτό που λέω. Ας μου δείξει κάποιος μια ΚΥΑ, μια απαγορευτική διαταγή, μια υπουργική απόφαση, μια λεκτική εντολή ότι δεν πρέπει να φέρουν σιδερένιο γκλομπ οι μάχιμοι αστυνομικοί.

Εγώ εκπροσωπώ τους μάχιμους αστυνομικούς. Σήμερα, αυτό το γκλομπ το φέρει το 95% των μάχιμων αστυνομικών. Όλα όσα έχει ο αστυνομικός, το πληρώνει από την τσέπη του».

Για να προσθέσει ότι: «όλα όσα έχει ο αστυνομικός, το πληρώνει από την τσέπη του. Η Υπηρεσία έχει σταματήσει να χορηγεί εξοπλισμό, ούτε ρούχα δίνει ούτε παπούτσια ούτε σχεδόν τίποτα, παρά μόνο ουσιαστικά το όπλο.

Ό,τι βλέπετε να φέρουν οι αστυνομικοί της πρώτης γραμμής, της ΔΙΑΣ, της ΔΡΑΣΗ, της ΖΗΤΑ, είναι πληρωμένο από τον κάθε αστυνομικό». ενώ προσέθεσε, υπό την πίεση των αντιδράσεων για τα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη, για την οποία τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που βιαιοπράγησε σε βάρος πολίτη.

Σχετικά με τα γκλομπ προσέθεσε:

“Το Μέγαρο Μαξίμου μπορεί να διαθέσει ένα κονδύλι για να χορηγήσει από ένα γκλομπ που θέλει σε κάθε αστυνομικό”. Ο Μπαλάσκας, ανέφερε επίσης ότι η αστυνομική ράβδος προβλέπεται στον εξοπλισμό που φέρει ο αστυνομικός και ότι η όλη συζήτηση γίνεται για το είδος της ράβδου.

Παραδέχθηκε πάντως ότι “υπάρχουν περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας. Είμαστε 54.000 διαφορετικοί άνθρωποι, προφανώς υπάρχουν περιπτώσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας και αυτό κλήθηκε να αναδείξει και η επιτροπή υπό τον κ. Νίκο Αλιβιζάτο”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις