Και την Καθαρά Δευτέρα ισχύει η παράταση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού! Όπως είναι λογικό, ισχύουν μέτρα όπως η απαγόρευση μετακινήσεων από δήμο σε δήμο ενώ το πέταγμα του χαρταετού θα γίνει μόνο με αυστηρούς περιορισμούς και με sms στο 13033.

Αυτομάτως, ισχύουν οι περιορισμοί που είναι σε εφαρμογή έως τώρα, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Την παράταση των μέτρων του lockdown ανακοίνωσε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, την Παρασκευή 12 Μαρτίου.

Αυτό σημαίνει ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει στην Αττική ως έχει, ενώ την Καθαρά Δευτέρα το πέταγμα του χαρταετού δεν μπορεί να γίνει εκτός δήμου, καθώς η μετακίνηση για άθληση (το sms στο 13033 με τον κωδικό 6 δηλαδή) ισχύει μόνο για πεζή ή με ποδήλατο. Αναλυτικά, όλα τα μέτρα που ισχύουν έως τις 22 Μαρτίου και ειδικά για την Καθαρά Δευτέρα (ξεχωριστά) αλλά και ποιες περιοχές έχουν μπει ή παρατείνεται το αυστηρό lockdown.

Το πέταγμα του χαρταετού

Ο Νίκος Χαρδαλιάς προέβη σε διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα που ισχύουν την Καθαρά Δευτέρα και το πώς μπορούν οι πολίτες να τηρήσουν το έθιμο του πετάγματος του χαρταετού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ξεκαθάρισε ότι το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα μπορεί να γίνει κοντά στις οικίες των πολιτών και συγκεκριμένα εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Παράλληλα, τόνισε ότι όπως και τις υπόλοιπες ημέρες μέσα στο καθεστώς αυστηρού lockdown, οι μετακινήσεις για άσκηση και βόλτα με κατοικίδιο με SMS 6 στο 13033 επιτρέπονται μόνο για όσους κινούνται πεζή ή με ποδήλατο και ξεκαθάρισε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας την Καθαρά Δευτέρα θα ισχύει την ίδια ώρα που ισχύει τις καθημερινές.

Αναλυτικά ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε για την Καθαρά Δευτέρα:

  • Δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις πλην των γνωστών εξαιρέσεων (π.χ. για εργασία ή επιστροφή σε μόνιμη κατοικίας).
  • Οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες με τους κωδικούς 2 και 3 στο 13033 πραγματοποιούνται μόνο εντός δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.
  • Οι μετακινήσεις για άσκηση ή βόλτα με το κατοικίδιο με κωδικό 6 στο 13033 επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο ενώ στις μετακινήσεις με κωδικό 4 για παροχή βοήθειας οι αστυνομικοί ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις. Επομένως το έθιμο του χαρταετού μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας με τους περιορισμούς των μετακινήσεων και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγής συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους.
  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά, όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 21:00 έως τις 5:00 για τις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου καθώς και σε Αττική και Θεσσαλονίκη.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις