Ιδρυτικό μέλος Κολυμβητικού Ομίλου της Αττικής είναι στα χέρια της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, μετά από καταγγελίες δυο ανήλικων αθλητριών ότι πριν από επτά χρόνια και ενώ ήταν στην τρυφερή ηλικία των 10 ετών έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον συγκεκριμένο παράγοντα για δυο ολόκληρα χρόνια, από το 2013-2015.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία που αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα: «Η ειδική ομάδα των έμπειρων αξιωματικών που χειρίζονται την υπόθεση, εκτιμούν ότι ο συγκεκριμένος παράγοντας Θ.Α έχει κακοποιήσει σεξουαλικά και άλλα ανήλικα κορίτσια, καθώς για περισσότερα από 12 χρόνια ήταν ιδρυτικό μέλος της κολυμβητικής ομάδας του συγκεκριμένου γυμναστικού συλλόγου, βοηθούσε στην οργάνωση και τις προπονήσεις που συμμετείχαν ανήλικα κορίτσια σε πολύ μικρή ηλικία και φορούσε μαγιό και ο ίδιος προέβαινε σε διάφορα σχόλια για τα σώματα τους καθώς μια σε άσεμνες συζητήσεις σεξουαλικού περιεχομένου για να τις διεγείρει σεξουαλικά, τις καλούσε στην οικία του για να δουν μαζί ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου και να προβεί σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος τους».

Οι αστυνομικοί μετά από ένταλμα, έκαναν έφοδο σπίτι του, του πέρασαν χειροπέδες ενώ κατέσχεσαν και πορνογραφικό υλικό. Ο ηλικιωμένος που εκτός από ιδρυτικό μέλος του συγκεκριμένου ομίλου ήταν και στην οργάνωση των προπονήσεων, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα με τις κατηγορίες του βιασμού καθώς και στον ανακριτή ο οποίος διέταξε την προφυλάκιση του στις φυλακές Τρίπολης.

Οι καταγγελίες

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της δικογραφίας, στις 21 Ιανουαρίου, πήγε στην Ασφάλεια μαζί με τη μητέρα της μια 17χρονη μαθήτρια και κατήγγειλε ότι από όταν πήγαινε στην Δ’ Δημοτικού το 2013 μέχρι την ΣΤ΄Δημοτικού το 2015, ο Θ.Α, που τον γνώριζε από την κολυμβητική ομάδα του γυμναστικού συλλόγου και ήταν άτομο που εμπιστεύονταν οι γονείς της για να τη συνοδεύει στην κολύμβηση, προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της προβάλλοντας βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου.

Τελευταία φορά που ενήργησε σε βάρος της τέτοιες πράξεις ήταν όταν πήγαινε στην Α΄ Γυμνασίου που της πρότεινε να πάει στο σπίτι του με το πρόσχημα να της δώσει μια αποτριχωτική κρέμα όπου εκεί έβαλε να δουν πορνογραφικη ταινία και την εξανάγκασε σε γενετήσιες πράξεις. Από την ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής προέκυψε ότι ο Θ.Α με τον ίδιο τρόπο προσέγγισε μια συνομήλικη του πρώτου κοριτσιού το 2015 και η οποία αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι ξεκίνησε να την παρενοχλεί σεξουαλικά κατά τη διαδρομή της προς το κολυμβητήριο τις φορές που βρισκόταν μόνη στο αυτοκίνητο του χωρίς άλλες συναθλήτριες. Της μιλούσε επίμονα και χυδαία για τη σεξουαλική πράξη και της είχε δείξει και ένα πακέτο προφυλακτικά εξηγώντας της πράγματα γύρω από αυτά. Τον Μάρτιο του 2019, ήταν η τελευταία φορά που μπήκε στο αυτοκίνητό του.

Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου: Ο καταγγελθείς παράγοντας δεν είναι ενεργό μέλος του ΓΣΠ

Θέση στο ζήτημα που δημιουργήθηκε, πήρε ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου. Με ανάρτησή του στο facebook, ο σύλλογος των δυτικών προαστίων της Αθήνας επισημαίνει ότι ο καταγγελθείς δεν είναι ενεργό μέλος του ΓΣΠ και δεν έχει υπάρξει ποτέ μέλος της διοίκησης ή στέλεχος του τμήματος κολύμβησης του συλλόγου.

Η ανάρτηση του ΓΣ Περιστερίου:

“Σχετικά με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί καταγγελιών για κακοποίηση αθλητριών, ενημερώνουμε ότι ο καταγγελθείς:

– Δεν είναι ενεργό μέλος του ΓΣΠ, τουλάχιστον από το 2013.
– Δεν υπήρξε ποτέ μέλος της διοίκησης του ΓΣΠ.
– Δεν υπήρξε ποτέ στέλεχος του Τμήματος Κολύμβησης ή οποιουδήποτε άλλου Τμήματος (έφορος, προπονητής ή με κάποια άλλη ιδιότητα)”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις