Γρήγορα σχετικά ξετυλίχθηκε το κουβάρι του «μεγάλου ριφιφί» στις θυρίδες της τράπεζας του Ψυχικού την εβδομάδα που πέρασε.

Ο βασικός ύποπτος προφυλακίστηκε για την κλοπή τουλάχιστον πέντε εκατομμυρίων ευρώ σε χρήματα και τιμαλφή. Πέρα από τον θόρυβο που δημιούργησε το γεγονός ότι η σύντροφος του είναι γνωστή celebrity υπάρχουν δύο ακόμα πτυχές της υπόθεσης που κρατάνε ενεργοποιημένη την ελληνική αστυνομία και τις αρχές.

Το πρώτο έχει μικρή σημασία για το αστυνομικό ρεπορτάζ αλλά θα μπορούσε να απασχολήσει την παραπολιτική δεδομένου ότι ο κατηγορούμενος έκανε συχνή χρήση σε άλλες δραστηριότητες του το όνομα κορυφαίου πολιτικού. Αυτό που λένε στην Αμερική name dropping, προκειμένου να δείχνει ότι έχει γερές διασυνδέσεις και να μπορεί να εκμεταλλεύεται τις οποίες γνωριμίες κυρίως είχε η σύζυγος του λόγω της δραστηριότητας της.

Το δεύτερο και πιο σημαντικό για την αστυνομία αυτή την ώρα είναι τα κλοπιμαία. Οι αρχές προσπαθούν να ακολουθήσουν την διαδρομή των κλοπιμαίων. Κυρίως των πολύτιμων αντικειμένων που υπήρχαν στις θυρίδες των κυριών των βορείων προαστίων. Πανάκριβα κοσμήματα πολύτιμοι λίθοι φαίνεται ήδη να έχουν διοχετευθεί στην αγορά. Σημαντική είναι η αξιοποίηση του βιντεοληπτικού υλικού που έχουν στα χέρια τους οι αρχές. Εφόσον τώρα από τις κάμερες του Ψυχικού έχουν ταυτοποιήσει ένα βασικό πρόσωπο, τον αναζητούν και σε άλλες σε περιοχές (Κολωνάκι, Κηφισιά κλπ) και σημεία όπου θα μπορούσε να έχει κινηθεί και μάλιστα χωρίς μεταμφιέσεις και προφυλάξεις.

Οι αστυνομικοί δεν ευελπιστούν να μάθουν περισσότερα για την τύχη της λείας της κλοπής από όσους “δέσουν” στην υπόθεση καθώς αντίστοιχες υποθέσεις με μεγάλο οικονομικό διακύβευμα στο πρόσφατο παρελθόν έχουν δείξει ότι ακόμα και όσοι καταδικάζονται κάνουν υπομονή μέχρι να εκτίσουν την ποινή τους και στη συνέχεια επιστρέφουν στο σπίτι τους απολαμβάνοντας τα αγαθά της παράνομης πράξης.

Η ελληνική αστυνομία που κατέγραψε σημαντική επιτυχία στην υπόθεση της εξιχνίασης της συγκεκριμένης υπόθεσης φαίνεται πως θέλει να έχει και συνέχεια, καθώς αυτό που ενδιαφέρει τους ιδιοκτήτες των θυρίδων δεν είναι τόσο να τιμωρηθεί ο δράστης όσο να πάρουν πίσω μέρος της μεγάλης περιουσίας που απώλεσαν. Σε αυτή την κατεύθυνση έχουν στραφεί πλέον οι έρευνες και οι προσπάθειες των αρχών καθώς και οι ιδιοκτήτες των θυρίδων, πιέζουν πλεόν πιο έντονα προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις