Νέα τροπή παίρνουν οι έρευνες για τη διαλεύκανση της εν ψυχρώ εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ, καθώς – σύμφωνα με πληροφορίες – η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο, οι επαγγελματίες εκτελεστές να είχαν προσπαθήσει ξανά να σκοτώσουν τον δημοσιογράφο, τρεις ημέρες πριν τη στυγνή δολοφονία που συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

Όπως μετέδωσε το Star, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών προσπαθούν να ανακτήσουν οπτικό υλικό από τις τελευταίες τρεις ημέρες πριν τη δολοφονία του Καραϊβάζ, από την Τετάρτη 7 Απριλίου έως και την Παρασκευή 9 Απριλίου που εκτελέστηκε.

Να σημειωθεί ότι οι αρχές ψάχνουν απαντήσεις στα δρομολόγια του άτυχου δημοσιογράφου. Την Τετάρτη ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε κανονικά λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι που τελείωσε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», όμως πήγε και πήρε από τη δουλειά τη σύζυγό του. Καθυστέρησαν χρονικά, αλλά επέστρεψαν στο σπίτι μαζί. Την Πέμπτη, λόγω της θεματολογίας στην εκπομπή, ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε μία ώρα νωρίτερα, στη 13:00 και έφτασε στο σπίτι τους στη 13:30, ανατρέποντας και πάλι τον χρόνο που έψαχναν οι εκτελεστές του.

Την Παρασκευή όμως, έκανε κανονικά το δρομολόγιο ρουτίνας: 14:20 έφτασε στο σπίτι του. Δε βρήκε να παρκάρει έξω ακριβώς από την πολυκατοικία, αφού στο πάρκινγκ είχε παρκάρει ο γιος του το καινούριο του αυτοκίνητο. Έξω από την πολυκατοικία, υπήρχαν άλλα αυτοκίνητα παρκαρισμένα και αναγκάστηκε να φτάσει στο παρκάκι, περίπου 90 μέτρα μακριά.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν τώρα πολύ σοβαρά την πιθανότητα, συνεργοί των δύο δολοφόνων, να είχαν πιάσει με το αυτοκίνητό τους τον χώρο έξω από το σπίτι του, ώστε να τον εξαναγκάσουν να εκτεθεί περπατώντας για κάποια λεπτά μόνος του στον δρόμο, δίνοντας πολύτιμο χρόνο στους δύο εκτελεστές να φτάσουν στο σημείο της δολοφονίας.

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο

Εν τω  μεταξύ, στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκεται ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, το οποίο έχει τραβηχτεί στην οδό Αγίου Δημητρίου, κοντά στο σημείο της εκτέλεσης. Στις εικόνες φαίνεται να περνά ένα σκουτεράκι, παρόμοιο με αυτό των δύο δολοφόνων.

Το βίντεο έχει τραβηχτεί τέσσερα λεπτά μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής και στις εικόνες που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, φαίνεται καθαρά πως στο μηχανάκι επιβαίνει μόνο ο οδηγός, τα ρούχα του οποίου είναι παρόμοια με αυτά τους ενός εκ των δολοφόνων. Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο ένας από τους επιβάτες να κατέβηκε και ο άλλος να συνέχισε μόνος του τη διαδρομή με το μηχανάκι.Σε άλλο βίντεο διακρίνεται μηχανή της ΔΙ.ΑΣ. να τρέχει προς το σημείο της εκτέλεσης, το ίδιο σημείο όπου είχαν περάσει λίγο πριν οι δολοφόνοι.

Οι δυο «αδέσποτες» σφαίρες

Σε πολυκατοικία που βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 60 μέτρων από το σημείο όπου εκτελέστηκε ο δημοσιογράφος, οι κάτοικοι εντόπισαν τα σημάδια από τις σφαίρες που δεν βρήκαν τον στόχο. Σύμφωνα με το MEGA, μετά την οδό Σακελαρίου, οι αδίστακτοι δολοφόνοι πέρασαν την οδό Άνινου όπου βρίσκεται το σπίτι του Γιώργου Καραϊβάζ και στάθηκαν στην οδό Μουλοπούλου, όπου βρίσκεται το παρκάκι στο οποίο έστησαν καρτέρι στο θύμα τους.

Από τα στενά μέχρι την κεντρική λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν με άνεση. Οι Αρχές φαίνεται να γνωρίζουν το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών, οι οποίοι φαίνεται να εξαφανίστηκαν μέσω της λεωφόρου Ποσειδώνος.

Τι είπε η σύζυγός του

Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία, η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ παραχώρησε την πρώτη της κατάθεση στις αρχές. Σύμφωνα με το STAR, η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ κατέθεσε πως ο άνδρας της δεν της είχε πει ποτέ ότι δεχόταν απειλές. «Δεν μου είχε πει ποτέ για απειλές. Δεν δεχόταν απειλές» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ήταν ένας καλός οικογενειάρχης, πατέρας και σύζυγος».

Μάλιστα είπε πως οι δύο τους έβγαιναν συχνά για καφέ και τα βράδια είχαν κοινές εξόδους με οικογενειακούς φίλους. Σύμφωνα με την ίδια, ο δολοφονημένος δημοσιογράφος πήγαινε καθημερινά στη δουλειά του και επέστρεφε αμέσως σπίτι, ενώ όταν καθυστερούσε είχε επαγγελματικές συναντήσεις με συνδικαλιστές αστυνομικούς και άλλους.

Εν τω μεταξύ όπως μετέδωσε η τηλεοπτική εκπομπή Live News, στο Mega, γίνεται έλεγχος από την ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να βρεθούν ομοιότητες με άλλα συμβόλαια θανάτου που έχουν εκτελεστεί το τελευταίο διάστημα, με κάποια κοινά χαρακτηριστικά.

Για παράδειγμα, οι αστυνομικοί ερευνούν σε ποιες άλλες επιθέσεις έχουν υπάρξει χαριστικές βολές. Υπάρχει μία περίπτωση το 2018 στο Παλαιό Φάληρο, που μια πολυμελής ομάδα δραστών, πυροβόλησε έναν ποινικό αρκετές φορές και μετά επιχειρήθηκε η χαριστική βολή. Και στην εκτέλεση αυτή, είχε χρησιμοποιηθεί μοτοσικλέτα.

Σχετικά με τη μηχανή, οι αστυνομικοί θα αρχίσουν μια έρευνα αν δεν αντληθεί στοιχείο από άλλη πληροφορία, προκειμένου να εντοπιστεί η μοτοσικλέτα. Ωστόσο, αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο διότι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, μόνο το 2020 είχαν πωληθεί περίπου 800 τέτοια σκούτερ, τα μισά περίπου από αυτά, με παρόμοιο χρώμα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις