Παρέμβαση έξω από το σπίτι του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, πραγματοποίησαν αργά το βράδυ της Πέμπτης 15 Απριλίου 2021, μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες και πέταξαν τρικάκια με συνθήματα για το εργασιακό νομοσχέδιο και το οκτάωρο, έξω από το σπίτι του υπουργού.

«Η αγορά εργασίας θα γίνει πιο σύγχρονη με το νομοσχέδιο για την προστασία της εργασίας» δήλωσε από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Παράλληλα, όπως είπε, το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, ενώ έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων, να συμβάλει στη συμφιλίωση μεταξύ της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η βασικότερη αλλαγή, που συντελείται, είναι η θέσπιση της ψηφιακής κάρτας εργασίας. Όπως διευκρίνισε, κάθε εργαζόμενος θα μπορεί και από το κινητό του τηλέφωνο να καταγράφει πότε προσέρχεται στην εργασία του, πότε αποχωρεί και πόσες ώρες εργάζεται υπερωριακά. «Με αυτόν τον τρόπο, αποτρέπονται τα κόλπα των εργοδοτών οι οποίοι δεν τηρούν το νόμο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι αυτό θα επιτευχθεί με τη μετεξέλιξη του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» σε «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ», εξηγώντας ότι πλέον θα υπάρχει σύνδεση από το κινητό τηλέφωνο ή το κομπιούτερ του εργαζομένου με το Υπουργείο Εργασίας και θα καταγράφεται η έναρξη και η λήξη του ωραρίου του, καθώς και οι ώρες που εργάστηκε υπερωριακά. «Θα ξεκινήσουμε από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, τις βιομηχανίες και τις τράπεζες και θα προχωρήσουμε» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις