Με εξώδικο προς τον διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Θέρμης στη Θεσσαλονίκη απάντησε ο πατέρας του μαθητή της β’ Λυκείου, ο οποίος αρνείτο να προχωρήσει στη διαδικασία του self test, επιμένοντας να παρακολουθήσει το μάθημα, με συνέπεια να προκληθεί διήμερη αναστάτωση στο σχολείο.

Σύμφωνα με το ThessToday, σήμερα ο μαθητής δεν προσήλθε στο σχολείο και σε δηλώσεις του ο διευθυντής του ΓΕΛ Παναγιώτης Μάρκου εκτίμησε πως δεν θα υπάρχει άλλη συνέχεια τις επόμενες ημέρες. Όπως ανέφερε ο κ. Μάρκου, ο πατέρας στο εξώδικο που του έστειλε του ζητά «να τηρήσει το Σύνταγμα», τουλάχιστον, όπως το ερμηνεύει ο ίδιος, αλλά και χρηματική αποζημίωση την οποία, όπως αναφέρει, θα ορίσει πάλι εκείνος.

Ο κ. Μάρκου ανέφερε πως ο ίδιος έκανε αυτά που ορίζει η νομοθεσία.

«Ενημερώθηκα ότι ο πατέρας του μαθητή έκανε εξώδικο εις βάρος μου γιατί ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν κάνω αυτά που λέει το Σύνταγμα και αυτά τα οποία θεωρεί αυτός σωστά» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «είμαι διευθυντής σχολείου και ένας διευθυντής πρέπει να αντιμετωπίζει όλες τις δυσκολίες, αναλαμβάνω την ευθύνη αυτών που κάνω και είμαι μπροστά σε περιπτώσεις που δεν μπορούμε να αποφύγουμε». Επίσης ο διευθυντής του σχολείου απηύθυνε στους γονείς των μαθητών να προσέχουν τα παιδιά τους, γιατί όπως τόνισε χαρακτηριστικά «οι καιροί είναι δύσκολοι».

Σημειώνεται ότι ο πατέρας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας σε συνέχεια μήνυσης που υπέβαλε ο διευθυντής του σχολείου. Είχε προηγηθεί ένταση, όταν ο 58χρονος μετέβη στο 1ο ΓΕΛ Θέρμης και διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι δεν επετράπη στο γιο του να μπει στην τάξη του για μάθημα.

Η μήνυση αφορά τα αδικήματα της απειλής, της εξύβρισης, της διέγερσης σε ανυπακοή και της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, εξύβριση-απειλή, απείθεια και διέγερση σε ανυπακοή, ενώ μέχρι να οριστεί δικάσιμος αφέθηκε ελεύθερος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις