Σχέδιο έχουν καταρτίσει οι Αρχές για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός και φέτος στην Αθήνα.

Με δεδομένο ότι οι Ισραηλινοί δεν δίνουν άδεια να μεταβεί ελληνική αντιπροσωπεία στον Πανάγιο Τάφο λόγω της πανδημίας (αλλά και των κρουσμάτων στην Ελλάδα που ακόμα είναι εκεί γύρω στα 3.000), μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο Β΄ που προβλέπει η μεταφορά να γίνει όπως πέρυσι.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», στο Ισραήλ θα μεταβεί ένα αεροπλάνο (όχι το κυβερνητικό) και θα φροντίσουν οι Ισραηλινοί σε συνεργασία με το Πατριαρχείο να μεταφερθεί το Άγιο Φως στο αεροπλάνο.

Το ίδιο θα συμβεί και με άλλους ορθόδοξους λαούς όπως, για τους Σέρβους και τους Αρμένιους που θα θελήσουν να λάβουν το Άγιο Φως.

Έτσι, ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει η μεταφορά του Αγίου Φως με κυβερνητικό αεροπλάνο και με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Βλάση να το συνοδεύει, τώρα με τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν, η μεταφορά θα γίνει με αεροπλάνο της Aegean με επιβαίνοντες μόνον σε αυτό τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου και έναν ακόμη ιερωμένο.

Υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους

Βεβαίως, η υποδοχή στην Αθήνα θα γίνει με τιμές αρχηγού κράτους ενώ έχει προγραμματιστεί να μεταφερθεί και σε άλλες πόλεις της χώρας με αεροπλάνα της Aegean και της SKY Express.

Εντύπωση ωστόσο προξενεί ότι οι Ισραηλινοί επιμένουν στη συγκεκριμένη διαδικασία μεταφοράς του φωτός, παρότι έχουν εμβολιάσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Επιπλέον οι επισκέψεις Ισραηλινών τουριστών στην Ελλάδα σε λίγες ημέρες θα γίνονται χωρίς πρόβλημα.

Και κάτι ακόμα.

Η Αθήνα είχε ειδοποιήσει ότι όσοι θα πήγαιναν στο Ισραήλ για την παραλαβή του Αγίου Φωτός θα είναι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις ή θα προσκόμιζαν αρνητικό τεστ. Αλλά ούτε αυτό έγινε αποδεκτό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις