Αμέσως μετά την απόφαση για την άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι ελληνικές εισαγγελικές Αρχές εξέδωσαν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Ήδη, ο ευρωβουλευτής συνελήφθη και επίκειται η έκδοσή του στην Ελλάδα, προκειμένου να εκτίσει την ποινή των 13 ετών που του έχει επιβληθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Το πότε θα βρίσκεται στην Ελλάδα θα εξαρτηθεί από τις αντιρρήσεις που θα προβάλλει ο ίδιος ο Γιάννης Λαγός, ενώπιον του εισαγγελέα του Βελγίου. Παράλληλα οι εισαγγελικές Αρχές εξέδωσαν και «ερυθρά αγγελία», όπως ονομάζεται, προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο Γιάννης Λαγός αν βρισκόταν σε χώρα εκτός της Ένωσης, σύμφωνα με τα διεθνώς ισχύοντα.

Πώς απάντησε ο Λαγός στη σύλληψή του

«Είμαι σε βελγικό περιπολικό. Οι κλέφτες, άθεοι και ανθέλληνες με πάνε φυλακή. Μένω πιστός για Χριστό και Ελλάδα. Είμαι περήφανος που δεν προσκύνησα ποτέ. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ», ανέφερε ο Γιάννης Λαγός όταν οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ψηφοφορία 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά. Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η αρμόδια επιτροπή JURI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε το «πράσινο φως» για την άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού, λόγω της καταδίκης του για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και οπλοκατοχή.

Συγκεκριμένα, με ψήφους 22 υπέρ και 2 κατά η επιτροπή JURI εισηγήθηκε την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής. Για τη δεύτερη υπόθεση σχετικά με τη προσβολής συμβόλου, όταν ο Γιάννης Λαγός είχε σκίσει εντός του Ευρωκοινοβουλίου τη σημαία της Τουρκίας, η εισήγηση ήταν αρνητική.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις