Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, ο τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης, μαζί με άλλα τρία άτομα, που συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της έρευνας της Ασφάλειας Αττικής, για τις επιθέσεις στο σπίτι του στον Διόνυσο, αλλά και τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, καθώς και τις καταγγελίες που ακολούθησαν από τον δημοσιογράφο και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη, για πληροφορίες που είχε σχετικά με συμβόλαιο θανάτου εναντίον του, στο οποίο εμπλέκεται παρουσιαστής.

Η δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος του Φουρθιώτη περιλαμβάνει τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση από κοινού με τους άλλους δύο συλληφθέντες που θα οδηγηθούν μαζί του στην Εισαγγελία, της ηθικής αυτουργίας και συναυτουργίας σε εκρήξεις και της ηθικής αυτουργίας με βάση το νόμο περί όπλων.

Εκτός από τα τρία κακουργήματα, ο Μένιος Φουρθιώτης κατηγορείται και για δύο πλημμελήματα: αυτό της απάτης και της απόπειρας εκβίασης.

Οι Αρχές φαίνεται ότι έχουν οδηγηθεί στο συμπέρασμα πως ο παρουσιαστής όχι μόνο γνώριζε τους δράστες, οι οποίοι είναι σεσημασμένοι αλλά και να τους πλήρωσε για να πραγματοποιήσουν τις δύο επιθέσεις στο σπίτι του, τόσο με καλάσνικοφ, όσο και με εκρηκτικό μηχανισμό στην γκαραζόπορτα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, οι ίδιοι πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, όταν επιχείρησαν να τους ελέγξουν στη Νέα Ερυθραία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας, προέκυψε ότι το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε είναι το ίδιο στη Νέα Ερυθραία και στο σπίτι του Φουρθιώτη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο δράστες είναι άτομα με ποινικό παρελθόν στη νύχτα, στην περιοχή του Πειραιά και ο Φουρθιώτης φέρεται να τους είχε χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν ως σεκιούριτι, όπως ανέφεραν οι ίδιοι.

Ο τρίτος από τους συλληφθέντες, είναι ο αδελφός ενός εκ των δύο, ο οποίος φέρεται ότι τους βοήθησε να κρύψουν το δίκυκλο με το οποίο διέφυγαν μετά τους πυροβολισμούς εναντίον των αστυνομικών. Σημειώνεται ότι ο ένας είχε ταυτοποιηθεί από την αρχή σχεδόν από DNA σε μια τσάντα που τους έπεσε στη Νέα Ερυθραία.

Η έρευνα ως προς τον παρουσιαστή συνεχίζεται σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη, με το τεκμήριο της αθωότητας να αποτελεί πρωταρχική αρχή της ποινικής διαδικασίας που προστατεύει τον εκάστοτε κατηγορούμενο από το να καταδικαστεί λόγω αμφιβολιών για την αθωότητά του. Επομένως, κάθε κατηγορούμενος τεκμαίρεται αθώος μέχρι να αποδειχθεί από τον κατήγορό του το αντίθετο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις