Μέσα στον Μάιο θα δοθεί το πακέτο στήριξης για την επανεκκίνηση της εστίασης, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Γ.Γ Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Το πακέτο στήριξης που έχουμε ετοιμάσει και μάλιστα είναι τεχνικό θέμα πλέον να ανοίξει η πλατφόρμα και να γίνουν γρήγορα καταβολές, είναι ένα επιπλέον πακέτο στήριξης, δεν είναι το μόνο πακέτο στήριξης».

«Μιλάμε για ένα πακέτο επιπλέον το οποίο σκοπό έχει να βοηθήσει στην επανεκκίνηση των επιχειρήσεων… Είναι με την διαδικασία της επιστρεπτέας προκαταβολής» πρόσθεσε μεταξύ άλλων και τόνισε πως με βάση αυτό, μιλάμε για θέμα λίγων ημερών όσον αφορά την καταβολή του.

Όπως τόνισε, η εστίαση έχει πάρει την μερίδα του λέοντος όσον αφορά στις επιστρεπτέες προκαταβολές και σχεδόν όλα τα μέτρα τα οποία έχουν εφαρμοστεί και έχουν υλοποιηθεί.

Στο θέμα της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση ο κ. Σταμπουλίδης είπε :«Δεν κάνουμε γενικευμένο άνοιγμα αλλά ένα προσεκτικό βήμα και οι ειδικοί θεωρούν ότι η μουσική σε αυτήν τη φάση συμβάλλει στη διασπορά της νόσου και γι΄αυτό μέχρι 14/5 υπάρχουν αυτοί οι περιορισμοί».

Σε ερώτηση του διευθυντή του flash.gr Γ. Καραμέρου για τη διαφορετική αντιμετώπιση των τουριστών, ο γγ αρκέστηκε να πει ότι «το τελευταίο που απασχολεί του επιχειρηματίες είναι η μουσική. Θέλουν να δουν κόσμο στα μαγαζιά τους και αυτό το κάνουμε».

Σημειώνεται πως ο κος Σταμπουλίδης ξεκαθάρισε πως το άνοιγμα της εστίασης δε αφορά τα κλειστά εμπορικά κέντρα και όπου αλλού υπάρχει εστίαση εντός κλειστού χώρου ( Σταθμοί ΚΤΕΛ, στοές κτλπ). “Θα δοθεί όμως η δυνατότητα σε αυτές τις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν take away και delivery” εξήγησε και πρόσθεσε πως μέχρι τις 14/5 θα είναι και αυτό το μέτρο σε ισχύ.

Για το click inside και click away στο λιανεμπόριο, τόνισε ότι το μέτρο έχει τεχνικές δυσκολίες, θα υπάρξει νέα συνεδρίαση των ειδικών για να εξετάσει το θέμα. Η εισήγηση της κυβέρνησης ήταν αυτές τις μέρες να μην υπάρχει το μέτρο των ραντεβού, ασπαζόμαστε τη λογική των ειδικών ότι χρειάζεται περισσότερος υγειονομικός χρόνος. Πρόσθεσε ότι για το λιανεμπόριο δεν υπάρχει πρόβλεψη για αντίστοιχο πακέτο όπως της εστίασης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις